Nieuwe spelregels van kracht

Een nieuw seizoen staat voor de deur, de tellers staan weer op nul en teams maken zich klaar voor de start van hun competitie 2015-2016. Met ingang van het nieuwe seizoen gelden nieuwe spelregels. Zo zijn veldspelers verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd en betekent een groene kaart naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten.

Jongste jeugd:

Er worden tijdens de herfstcompetitie geen wijzigingen doorgevoerd bij de jongste jeugd, behalven bij het nemen van de lange corner op de 5- (F-jes), 10- (E6) en 15- (E8) meterlijn. De regelwijzigingen voor de jongste jeugd die terug te vinden zijn op de KNHB site gelden dus niet in Limburg. Dus nog steeds een drie doelpuntenverschilregel en de F-jes spelen 2x 20 minuten. Ook regelt de thuisclub de spelleiders.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe spelregels.

Klik hier voor het volledige spelreglement