5 tegen 5 competitie - THC & VHC

Geachte hockeyliefhebber,

Graag maken wij jou enthousiast voor een leuke intensieve lokale hockeycompetitie die tweewekelijks op een doordeweekse avond zal worden gespeeld. De bedoeling is een soort zaalhockey buiten op het veld te spelen. Het speelveld is daardoor een stuk kleiner dan bij het gewone hockey en er wordt met teams van 5 personen gespeeld zonder keeper. Plezier in het hockeyspel en sportiviteit staan voorop, sportief fanatiek met ervaren hockeyers zo zien we het graag gebeuren!

2016 03 11 5tegen5 afbeelding1

2016 03 11 5tegen5 afbeelding2

Vooralsnog is het een samenwerking tussen THC en VHC, waardoor de wedstrijden ook op die complexen worden gespeeld. Iedere (oud-)hockeyer uit de regio is welkom om aan te sluiten. We hopen dat door het enthousiasme dat uitgedragen gaat worden, de competitie snel kan groeien en andere clubs in de regio zoals Blerick, Peel & Maas, Venray en Horst snel zullen aansluiten. Inloop is vanaf 20:15u, er worden dan gezamenlijk balken gelegd zoals bij zaalhockey zodat om 20.30u gestart kan worden. Twee wedstrijden van een half uur worden gespeeld. Aansluitend is er gelegenheid tot borrelen.  Beurtelings wordt op de velden bij VHC en THC gespeeld. Bij THC wordt op donderdagen gespeeld en bij VHC op woensdagen.

2016 03 11 Speelveld

Op donderdag 17 maart worden de eerste wedstrijden gespeeld op het complex van THC. Twee weken later wordt er op woensdagavond op de VHC velden gespeeld. De pilot loopt tot aan de zomervakantie en deelname is dan ook voor iedereen kosteloos. Wij hopen dat het zo’n succes wordt dat we na de zomervakantie verder kunnen gaan! Voor leden van VHC en THC zijn er geen kosten aan verbonden. Er wordt het hele seizoen doorgespeeld van september t/m juni, met uitzondering van schoolvakanties. Voor niet-leden van VHC en THC geldt na de zomervakantie een contributie van €100 per seizoen. Spelers zijn dan verzekerd via de club.

Voor bedrijven in de regio bestaat de mogelijkheid om een geheel team in te schrijven. Hiervoor geldt een aparte contributie en kan gecombineerd worden met sponsoring. Voor actieve hockeyers die niet trainen is het een leuk alternatief om door de week te hockeyen. Oud-hockeyers die het weekend vrij willen houden, maar graag willen spelen is dit ideaal om het spelletje weer op te pakken. Deze lokale competitie is een mooie aanvulling is op het hockeyaanbod in de regio.

Opgeven van een geheel team kan ook, dan dient van alle spelers naam, adres en geboortedatum (ivm registratie bij de KNHB) doorgegeven te worden en tevens een teamnaam. Individueel inlopen is mogelijk, er wordt dan of een compleet team samengesteld, of je wordt aan een ander team toegevoegd. Volledige teams die zich hebben opgegeven, spelen sowieso samen, eventueel met toevoeging van een individueel iemand.

De spelregels
Het speelveld zal een kwart van een regulier hockeyveld groot zijn. De doeltjes zijn kleine trainingsdoelen en deze worden iets voor de achterlijn geplaatst waardoor ook achter het doel langs gespeeld kan worden. De doelgroep is hockeyers vanaf circa 30 jaar. Teams kunnen bestaan uit zowel mannen als vrouwen in iedere gewenste samenstelling. Hoe meer animo er is des te beter teams op sterkte en eventueel geslacht kunnen worden ingedeeld. Er mag alleen laag worden gespeeld net als bij zaalhockey, met het verschil dat bij 5 tegen 5 ook op doel alleen laag mag worden gespeeld.
Er wordt zonder scheidsrechters gespeeld op basis van Fair Play instelling.

Wij kijken uit naar jouw aanmelding!

Hartelijke groet,
de initiatiefnemers van 5 tegen 5 hockey