Tegelse deelname selectie trainingen Nederlandse jeugd

Aankomende week vinden op Kampong (Utrecht) de selectietrainingen plaats voor de selectie van het Nederlands jongens A en B. Om er zeker van te zijn dat alle toptalenten in Nederland de kans krijgen zich te presenteren organiseert de KNHB deze extra selectieactiviteit. De broers Dries en Mees Hawinkels, beide spelers bij de Tegelse Hockey Club, mogen hieraan deelnemen.

De selectieactiviteit bestaat uit 2 trainingssessies die worden verzorgd door bondscoaches, districtstrainers en gasttrainers. Tijdens de trainingssessies worden de spelers op het hoogste niveau getest door middel van oefen- en spelvormen.

Als na deze twee trainingssessies blijkt dat de speler zich kan meten met het niveau van de (reeds geselecteerde) spelers en speelsters van Nederlands A / B zal hij uitgenodigd worden als stagespeler voor enkele trainingen. Bij deze trainingen zal nogmaals worden gekeken naar zijn hockeykwaliteiten en besloten worden of hij wordt toegevoegd aan de selectiegroep van het nationale jeugdteam.

Dries (15 jaar) speelt meestal als mid-mid of hij staat in de centrale verdediging bij jongens B. Ook speelt hij vaker mee bij Heren 1. Hij doet mee aan de selectie training voor de A jeugd. Dries is vaak op het hockeyveld te vinden en ook hij speelt mee bij het topklas hockey team van het Valuascollege.

Mees (13 jaar) is keeper bij jongens C1, en zal maandag meedoen met de selectie trainingen voor het Nederlands B. Voordat Mees begonnen is met hockey, heeft hij voetbal gespeelt. Door bijna dagelijks te trainen en veel van zijn vrije tijd op het hockeyveld door te brengen heeft hij zich weten te ontwikkelen tot een talentvolle keeper. Naast het hockeyen voor THC speelt Mees ook mee met de topklas hockey van het Valuas collega, hier krijgt hij ook aparte keeperstraining.

De broers hebben zich niet speciaal voorbereid op de selectie trainingen, maar gaan deze week gewoon lekker hockeyen en hebben er vooral heel veel zin in.

Namens de Tegelse Hockey club wensen we Dries en Mees heel veel succes toe!