Van alles “Wad” tijdens sponsormeeting

Ruim de helft van alle sponsoren van de Tegelse Hockeyclub nam afgelopen vrijdag de moeite om de sponsorbijeenkomst van onze club te bezoeken. Een druk bezochte meeting dus maar bovenal een grensverleggende en gedenkwaardige editie.

2015.03.27 sponsormeeting1 2015.03.27 sponsormeeting22015.03.27 sponsormeeting3

Voor onze gasten lag dit jaar de rode loper uit bij poppodium Grenswerk. In het eetcafé van deze Venlose cultuurtempel verzorgde Floor Vossen namens de sponsorcommissie het welkomstwoord waarna Marcel Dahmen als clubvoorzitter de microfoon overnam en alle aanwezigen informeerde over de laatste ontwikkelingen omtrent de aanleg van het derde (water)veld op sportpark Vrijenbroek.

Hierna was het woord aan Johan Hauser, de programmeur van Grenswerk, ook bekend als programmeur van het zomerparkfeest. Hij leidde onder deskundige uitleg het hele gezelschap rond in het moderne muziekgebouw, van kantoor tot balkon en van oefenruimte tot backstage. Ook wist Johan alle open en kritische vragen van de deelnemers te beantwoorden.

Een hapje, drankje en praatje verder moest voor de tweede etappe van de sponsormeeting van locatie worden gewisseld. In zaal 2 van filmtheater de Nieuwe Scene werd namelijk exclusief voor onze sponsoren de met een Gouden Kalf bekroonde korte film "Das Wad" gedraaid. Het bijzondere hieraan is dat Rob Lücker, een oud-lid van de Tegelse Hockeyclub, de regisseur is van deze award winnende film. Lücker komt hiermee in het rijtje van bekende Tegelenaren die furore maken in de filmindustrie.

De sponsorcommissie had Rob uitgenodigd om na afloop van de film zijn boeiende levensverhaal te komen vertellen. Een stroomstoring in het Westen van ons land vertraagde de komst van de regisseur maar het oponthoud bleek het wachten waard. Drie kwartier lang wist de sympathieke filmmaker de deelnemers te boeien met bijzondere levenslessen en anekdotes. Over zijn bijna-debuut in Heren 1, het overleven in de filmjungle en the making of Das Wad. Hij nam afscheid met de Oscardeal; bij het winnen van een Oscar zal hij wederom de sponsoren van de Tegelse Hockeyclub toespreken!

Bekijk hier "Das Wad", winnaar van het Gouden Kalf 2014.
Bekijk hier the making of van Das Wad via onderstaande link
Bekijk hier de laatste stand van zaken rondom het derde veld