Wedstrijdverslagen

Hieronder staat een overzicht van enkele recente wedstrijdverslagen. Wil je het verslag van jullie website ook op de website plaatsen? Mail het, eventueel met foto's, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Verslag Tegelen H1 - Civicum H1 (3-5)

Zondagochtend en al 24 graden buiten. Weer een mooie dag om op het veld te staan. Vandaag staat Civicum op het programma. Tegen de tijd dat we op de club aankomen schijnt de zon al volop en is het kwik gestegen naar zo’n 30 graden. De lieftallige keukendames hebben weer gezorgd voor een soepje en belegde broodjes.

In het kleedlokaal wordt volop gesmeerd met zonnebrandcrème. Na wat uitloop van de dameswedstrijd vanwege blessureleed kunnen we het veld op. Als we deze wedstrijd winnen, kunnen we het seizoen alvast veiligstellen. Iedereen is dus gebrand om zijn beste spel op de mat te leggen.

We beginnen sterker, maar weten enkele kansjes nog niet te verzilveren. Civicum countert en een lange bal wordt niet gestopt door onze verdediging. Op knullige wijze valt de 0-1 en niet veel later valt op soortgelijke wijze ook de 0-2. Bram krijgt vervolgens de bal aangespeeld in de cirkel en veegt al liggend op zijn buik de bal met de backhand richting goal. Deze komt terug van de keeper, waarna Bram voor een tweede poging kan gaan en hem deze keer wel over de doellijn krijgt. Met 1-2 op het scorebord krijgen we iets voor rust nog een countergoal tegen en gaan met 1-3 het veld af.

Met bijna 3 identieke tegendoelpunten moet er in de tweede helft iets gaan veranderen. Opnieuw beginnen we beter en komen vaak in de cirkel. Tom weet de bal na wat pielen met een hobbeltje voor het doel te krijgen en Jeroen kan de bal intikken. Het spelen van ons eigen spel betaalt zich uit, want een schot op doel van Philippe gaat via de keeper omhoog en bij de tweede paal kan Jasper de 3-3 binnen slaan.

Iedereen zet in de laatste paar minuten nog een tandje bij om onze achterstand om te buigen in een overwinning. Op knullige wijze krijgen we een strafcorner tegen vanwege een klein duwtje in de cirkel. Deze bal wordt onhoudbaar voor keeper en lijnstop in de kruising gesleept. Al onze extra inzet mag niet meer baten, want in de laatste seconde laten we op kinderlijk eenvoudige wijze ook nog de 3-5 vallen.

Voordat we aanstaande zondag onze laatste wedstrijd spelen hebben we vrijdag nog eerst een inhaalwedstrijd, thuis tegen Boxmeer. Deze start om 20.30 uur. Hopelijk kunnen we ook dan weer op jullie support rekenen.

Verslag Nuth H1 - Tegelen H1 (4-3)

Zondag 7 mei, het was tijd voor de uitwedstrijd in Nuth. Na erg goed gevoederd te zijn door oma Giesen, gingen we in de auto richting Nuth. Helaas misten we een aantal spelers, maar kon Thomas gelukkig komen invallen! Na een goede bespreking door Siem gingen we het veld op en kwamen we er tijdens het inspelen weer achter hoe stuiterachtig het veld was. Met volle moed begonnen we aan de wedstrijd.

Het was erg wennen in het begin, we kregen hierdoor een strafcorner tegen. Deze werd erg mooi door Nuth erin gesleept. Helaas kregen we weer een strafcorner tegen in de volgende 10 minuten. Deze werd er weer erg goed in gesleept. 2-0. Daar kwam echter de bal op de voet van een van de spelers van Nuth, strafcorner Tegelen. Lex sleept hem erg mooi in de linker hoek. 2-1. Nog 2 minuten op de klok, we wilden met 2-1 de rust in gaan. Dit lukte echter niet door een paar positionele fouten. 3-1 met rust.

We gingen de tweede helft weer met een goede instelling het veld op, niks verloren, gewoon ons eigen spelletje spelen. Voor we het wisten hadden we een strafcorner te pakken, die mooi door een variant door Bram benut werd. 3-2. De wedstrijd werd spannender en spannender. Wie ging de volgende goal maken? Helaas trok Nuth dit naar zich toe en stond het 4-2. We lieten ons hoofd niet hangen en gingen er nog steeds vol hoor. We kregen weer een corner, Lex stond klaar om te slepen, deze ging er niet in! Maar Brammetje stond al klaar voor de rebound en hij scoort de 4-3!

Nog 10 minuten op de klok. Je zou denken dat het kan niet spannender kon, maar toch was het zo. Kansen aan beide kanten, maar Tegelen was de gene met de meeste. 2 minuten op de klok, Dries loopt de cirkel in, schiet met zijn backhand op goal. Deze poging haalt de keeper van Nuth er met een katachtige reactie uit met het puntje van zijn klomp. 1 minuut op de klok, we krijgen nog een strafcorner. Deze werd tegen gehouden door de keeper van Nuth en daarna door een verdediger over de achterlijn gespeeld. Nog een corner! Nee? De arbitrage was het er niet mee eens, en we moesten ons omdraaien. Toen klonk het fluitsignaal. 4-3. Shit!

Het was een erg spannende wedstrijd, waar we ons zelf niet beloond hebben, maar waar ook meerdere factoren mee speelden. Nu maken we ons klaar voor de volgende wedstrijd komende zondag. We willen ons veilig stellen in deze klasse, kom ons dan ook graag aanmoedigen 14 mei om 14:45 op THC!

Groetjes H1.