Wedstrijdverslagen

Hieronder staat een overzicht van enkele recente wedstrijdverslagen. Wil je het verslag van jullie website ook op de website plaatsen? Mail het, eventueel met foto's, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Verslag Tegelen H1 - Venray H1 (6-2)

Vandaag stond Venray op het programma. We begonnen de dag met een heerlijk chinese-tomatensoepje. De sfeer zat er goed in en iedereen wou zichzelf revancheren voor het verlies in civicum vorige week.

Vanuit Bram hebben we de fiets gepakt en zijn we naar de club gefietst, eenmaal aangekomen hebben we nog even naar Dames 1 gekeken en zijn daarna het hok in gegaan. Na de aanwijzingen van de coach zijn we met grote focus het veld opgegaan.

Het fluitsignaal klonk en we waren begonnen. In de eerste 10 min zijn er veel kansen aan beide kanten. Venray verspeelt de bal achterin, Phillipe weet deze goed te onderscheppen en hem makkelijk links van de keeper in het hoekje te leggen. De tweede goal volgde snel doordat Jasper allert was en vanuit een rebound van de keeper de bal in het netje wist te leggen. Een lange pass komt bij Bram terecht die hem voor wouter klaarlegt en wouter schiet de bal links onder in het hoekje. De tegelse verdediging speelt netjes de kom totdat er een slechte pass wordt gegeven. Deze wordt onderschept en vervolgens netjes afgemaakt door Venray. Met 3-1 gaan we de rust in.

Na wat motiverende woorden van de coach gingen we het veld weer op, klaar voor de 2e helft. De kom wordt wederom goed gespeeld achterin in de tegelse verdediging en de bal wordt verlegd naar het middenveld waarna deze met goede passing de voorhoede bereikt en mooi word afgemaakt door Max, 4-1. Er zijn nog wat kansjes aan de Tegelse kant maar deze werden niet beloond met een doelpunt. Uiteindelijk maakt Wouter zijn 2e goal van de wedstrijd en Jasper weet er ook nog een mee te pikken. Venray weet nog een doelpunt te scoren en dat maakt de eindstand tot 6-2.

3 punten voor Tegelen, dik verdiend.
Groet Heren 1

Verslag Civicum H1 - Tegelen H1 (8-2)

Het was weer zover, na het zwaarbevochten puntje van vorige week, stond nu opnieuw een uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 3 van de competitie, Civicum. Na een héérlijk zelfgemaakt soepje van PP stapten we in de auto richting Cuijk. Onderweg bleek dat er nog wat mensen een 'heftig weekend' achter de rug hadden, maar de reis richting Cuijk verliep voorspoedig.

Nadat iedereen z'n schoenen had gepoetst na de wedstrijd van vorige week op de schaatsbaan/het modderveld van Meerssen, bleek al snel dat het veld van Civicum ook meer een modderbad was dan een hockeyveld. De wedstrijd begon en we wisten met goed samenspel onder de druk van Civicum uit te hockeyen en zelfs wat kleine kansjes te creëren. Het eerste kwartier was écht voor ons, helaas viel snel genoeg de 1-0 voor de Cuijkse mannen geheel tegen de verhouding in. Nog geen minuut later wist Bram na een lange pass zich knap weg te draaien van zijn tegenstander en maakte met een backhand een heerlijke goal, verre hoek, binnenkant paal erin. 1-1! Opnieuw werd de druk opgevoerd en we wisten een aantal goede kansen te creëren. Maar tot 4 keer toe wist de keeper van Civicum met geweldige reflexen de rebounds onschadelijk te maken en zijn doel schoon te houden. Toen brak het 'Cuijk's kwartiertje' aan. We kregen een lesje in effectiviteit: Civicum wist tot 4 keer toe op dezelfde manier te scoren. Na een snelle aanval schakelde de Tegelse verdediging te langzaam waardoor er genoeg tegenstanders vrij stonden in de cirkel. 4 keer werd er gescoord via een intikker bij de tweede paal. Vlak voor rust wist ook de strafcornerschutter nog zijn doelpuntje mee te pikken en gingen we met een 6-1 achterstand het kleedlokaal in.

In de rust speelde vooral de vraag hoe het 6-1 kon staan, terwijl het veldspel en de kansenverhouding behoorlijk gelijk waren. We bespraken dat een 6-1 achterstand wegpoetsen heel lastig zou worden, maar we gingen er vol voor. Na een minuut of 10 in de tweede helft wist Philippe na een goede strafcornervariant de marge te verkleinen tot 4 doelpunten. Ook Civicum wist te scoren, 7-2. De einduitslag werd bepaald door een mooie strafcorner van Civicum, 8-2.

Een wedstrijd om qua uitslag snel te vergeten, maar wat betreft veldspel mogen we tevreden zijn. Vandaag kregen we echt een lesje in effectiviteit. Komende week is het dus zaak om goed te trainen op de afronding om op zondag tegen directe concurrent Venray wel de kansen te benutten.

Wij willen dit jaar nog één keer knallen en kunnen jullie support hier heel goed bij gebruiken!

Hopelijk tot zondag!