Wedstrijdverslagen

Hieronder staat een overzicht van enkele recente wedstrijdverslagen. Wil je het verslag van jullie website ook op de website plaatsen? Mail het, eventueel met foto's, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Verslag Apeliotes H1 – Tegelen H1 (7-2)

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Apeliotes op het programma. Apeliotes behoord tot de top van de competitie en staat gedeeld eerste. We konden ons dus opmaken voor een lastige partij. Ook al wisten we dat het moeilijk ging worden was er veel motivatie om het debacle van vorige week recht te trekken. Na een lekkere soep bij Quinten zijn we richting Nijmegen gereden.

Na een goede teambespreking had iedereen hetzelfde doel: we gaan hier iets halen! We begonnen gretig aan de wedstrijd en we gingen er met volle druk op. We konden prima mee hockeyen met het spel van Apeliotes, maar het mocht niet baten want we kwamen redelijk vroeg op achterstand door een doorgebroken speler.

Apeliotes kwam er vaak met de snelheid in de omschakeling door de Tegelse verdediging heen en scoorde vaak uit de counter. Ondanks alle kansen die wij hadden gehad, een tip-in, één-op-één en goed uitgespeelde situaties, wist de Nijmeegse keeper zijn doel knap schoon te houden. Zodoende gingen we met 5-0 achterstand de rust in.

In de rust was het duidelijk dat het verdedigen van de counter niet goed ging. Het wegpoetsen van de 5-0 achterstand zou heel lastig worden, maar we gingen er wel voor. We kregen een strafcorner mee. De poging van Lex werd gekeerd door de keeper. Door gerommel op de doellijn van Apeliotes maakte een speler shoot op de doellijn en kregen we een strafbal! Lex nam deze zelfverzekerd. 5-1! De wedstrijd ging weer over en weer. Apeliotes scoorde door een harde klap strak in de korte hoek. We gingen nog steeds door en kregen uiteindelijk nog een strafcorner mee. Door een slimme variant scoorde Wouter met een harde flats. Het eind van de wedstrijd naderde en Apeliotes ging nog één keer met volle druk spelen. Hierdoor scoorde ze nog in de laatste paar minuten en bepaalde ze de eindstand, 7-2.

Een wedstrijd om qua spel snel te vergeten. Het is jammer dat we onze grote kansen niet hebben kunnen afmaken. We nemen de positieve en negatieve momenten mee naar volgende wedstrijd tegen Scoop. Komende week gaan we hard trainen om zondag een goed resultaat neer te zetten.

Dit zal een lastige wedstrijd worden en we kunnen jullie support hier heel goed bij gebruiken!

Hopelijk tot zondag!

Verslag Tegelen H1 - Venray H1 (6-2)

Vandaag stond Venray op het programma. We begonnen de dag met een heerlijk chinese-tomatensoepje. De sfeer zat er goed in en iedereen wou zichzelf revancheren voor het verlies in civicum vorige week.

Vanuit Bram hebben we de fiets gepakt en zijn we naar de club gefietst, eenmaal aangekomen hebben we nog even naar Dames 1 gekeken en zijn daarna het hok in gegaan. Na de aanwijzingen van de coach zijn we met grote focus het veld opgegaan.

Het fluitsignaal klonk en we waren begonnen. In de eerste 10 min zijn er veel kansen aan beide kanten. Venray verspeelt de bal achterin, Phillipe weet deze goed te onderscheppen en hem makkelijk links van de keeper in het hoekje te leggen. De tweede goal volgde snel doordat Jasper allert was en vanuit een rebound van de keeper de bal in het netje wist te leggen. Een lange pass komt bij Bram terecht die hem voor wouter klaarlegt en wouter schiet de bal links onder in het hoekje. De tegelse verdediging speelt netjes de kom totdat er een slechte pass wordt gegeven. Deze wordt onderschept en vervolgens netjes afgemaakt door Venray. Met 3-1 gaan we de rust in.

Na wat motiverende woorden van de coach gingen we het veld weer op, klaar voor de 2e helft. De kom wordt wederom goed gespeeld achterin in de tegelse verdediging en de bal wordt verlegd naar het middenveld waarna deze met goede passing de voorhoede bereikt en mooi word afgemaakt door Max, 4-1. Er zijn nog wat kansjes aan de Tegelse kant maar deze werden niet beloond met een doelpunt. Uiteindelijk maakt Wouter zijn 2e goal van de wedstrijd en Jasper weet er ook nog een mee te pikken. Venray weet nog een doelpunt te scoren en dat maakt de eindstand tot 6-2.

3 punten voor Tegelen, dik verdiend.
Groet Heren 1