Wedstrijdverslagen

Hieronder staat een overzicht van enkele recente wedstrijdverslagen. Wil je het verslag van jullie website ook op de website plaatsen? Mail het, eventueel met foto's, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Verslag Tegelen H1 - Horst H1 (2-1)

Zondag 12-11-17 stond Horst op het programma. Eerst even bij de Dames gekeken (1-1) en daarna gingen we ons omkleden voor de wedstrijd.

De voorbereiding liep anders dan normaal. We moesten namelijk zelf op aandachtspunten komen en Eelco bleef stil. We hadden 6 aandachtspunten waar we ons aan moesten houden en we waren gebrandt om dat ook te gaan doen.

We liepen het veld op en na een stevige warming-up begon dan ook onze wedstrijd.
We begonnen wat chaotisch aan de wedstrijd. Het stond nog niet zo goed en de communicatie ontbrak ook. We konden ons herpakken en bleven aandringen voor de 1-0. De 1-0 viel dan gelukkig ook. Bram die de laatste tijd een prima corner heeft sleepte hem, met wat hulp van de keeper, linksboven in het net. Dit was ook de ruststand.

Tijdens de rust waren we nog niet helemaal tevreden, onze 6 aandachtspunten werden niet allen goed uitgevoerd. Dus moesten we er een tandje bij doen.

De 2e helft werd niet beter. We gingen slordiger spelen en Horst kreeg meer kansen. Uiteindelijk kwam de bal bij Earde en die wist een voetje te vinden in de cirkel! Strafcorner. Bram stond weer achter de bal en sleepte hem dezelfde hoek in. De keeper raakte de bal tegen zijn stick, waardoor de bal langzaam tegen de paal rolde, Wouter stond hier voor de rebound en tikte vrij eenvoudig de 2-0 binnen.
Daarna kreeg Horst bijna geen kansen meer en dachten we dat de wedstrijd in een 2-0 overwinning zou gaan eindigen. In de laatste minuut kregen we echter een domme corner tegen, waaruit de tegenstander erg mooi scoorde. 2-1. Dit was dan ook de eindstand, niet de beste wedstrijd die we gehockeyd hadden, maar wel 3 punten.

Aan het eind van de wedstrijd werd er een duidelijke man of the match aangewezen en dat was : Teun.

Bijna geen ballen ingeleverd en een prima wedstrijd gespeeld.

Bedankt namens Heren 1 voor de support en hopelijk zien we jullie volgende week terug. Als we tegen Blerick spelen.

Groet,

Heren 1

Verslag Tegelen H1 - Civicum H1 (3-5)

Zondagochtend en al 24 graden buiten. Weer een mooie dag om op het veld te staan. Vandaag staat Civicum op het programma. Tegen de tijd dat we op de club aankomen schijnt de zon al volop en is het kwik gestegen naar zo’n 30 graden. De lieftallige keukendames hebben weer gezorgd voor een soepje en belegde broodjes.

In het kleedlokaal wordt volop gesmeerd met zonnebrandcrème. Na wat uitloop van de dameswedstrijd vanwege blessureleed kunnen we het veld op. Als we deze wedstrijd winnen, kunnen we het seizoen alvast veiligstellen. Iedereen is dus gebrand om zijn beste spel op de mat te leggen.

We beginnen sterker, maar weten enkele kansjes nog niet te verzilveren. Civicum countert en een lange bal wordt niet gestopt door onze verdediging. Op knullige wijze valt de 0-1 en niet veel later valt op soortgelijke wijze ook de 0-2. Bram krijgt vervolgens de bal aangespeeld in de cirkel en veegt al liggend op zijn buik de bal met de backhand richting goal. Deze komt terug van de keeper, waarna Bram voor een tweede poging kan gaan en hem deze keer wel over de doellijn krijgt. Met 1-2 op het scorebord krijgen we iets voor rust nog een countergoal tegen en gaan met 1-3 het veld af.

Met bijna 3 identieke tegendoelpunten moet er in de tweede helft iets gaan veranderen. Opnieuw beginnen we beter en komen vaak in de cirkel. Tom weet de bal na wat pielen met een hobbeltje voor het doel te krijgen en Jeroen kan de bal intikken. Het spelen van ons eigen spel betaalt zich uit, want een schot op doel van Philippe gaat via de keeper omhoog en bij de tweede paal kan Jasper de 3-3 binnen slaan.

Iedereen zet in de laatste paar minuten nog een tandje bij om onze achterstand om te buigen in een overwinning. Op knullige wijze krijgen we een strafcorner tegen vanwege een klein duwtje in de cirkel. Deze bal wordt onhoudbaar voor keeper en lijnstop in de kruising gesleept. Al onze extra inzet mag niet meer baten, want in de laatste seconde laten we op kinderlijk eenvoudige wijze ook nog de 3-5 vallen.

Voordat we aanstaande zondag onze laatste wedstrijd spelen hebben we vrijdag nog eerst een inhaalwedstrijd, thuis tegen Boxmeer. Deze start om 20.30 uur. Hopelijk kunnen we ook dan weer op jullie support rekenen.