Verslag Weert ME61 – Tegelen ME62 (5-4)

Vandaag speelde we een inhaalwedstrijd tegen Weert E1. Die waren zo schappelijk om ons om 13uur uit te nodigen, altijd fijn als je naar Weert moet. Helaas kon niet iedereen mee vandaag en moesten we het doen zonder Valerie, Bodile en kootsje Kirstel. Gelukkig is Imke van de E1 altijd wel in voor een potje hockey en konden we toch met 6-en spelen. Nadat we de tactiek van de E1 tegen Weert hadden afgekeken besloten we dit keer in een voor ons ongebruikelijke dobbelsteen opstelling te spelen. Jammer genoeg liep het de eerste helft wat stroefjes en stonden we al snel 3-0 achter. De meiden hielden de stand vast tot rust waarna we orde op zaken konden stellen. De teleurstelling verdween als sneeuw voor de zon toen de dames zich tegoed mochten doen met chocolade snacks…want ’helaas’ was de fruitmoeder het fruit vergeten (jeeej!!) Dat is inmiddels toch een beetje een dingetje in ons team ;-) maar we doen ons best om het beter te doen..echt! Op advies van het publiek – coach Edgar weet raad – gingen we de 2e helft in een huisjes opstelling spelen. Nadat iedereen op een andere positie stond liep het een stuk beter. Of kwam dat gewoon door de chocolade?? Al snel maakte Imke D. 3-1 gevolgd door 3-2 door Sterre. Aanvallend had Weert het een stuk moeilijker met Myrthe en Eugenie in de verdediging en een paar mooie reddingen van keepster Femke. Toch piepte er nog een bal tussen door en werd het 4-2. We pakte de draad weer op en Imke D. scoorde vanuit onmogelijke positie met een snoeiharde bal vanaf de zijkant. Messi zou er jaloers op zijn geweest en de coach van Weert was onder de indruk. En wij ook! Jammer genoeg raakte Imke H. geblesseerd in de 2e helft maar ondanks dat speelde ze de wedstrijd op karakter uit met diverse mooie acties. Goed gedaan Imke, je bent een doorzetter! Na een pech momentje – de bal ging via ons team de goal in – was het 5-3 tikte Sterre er nog een bal in bij Weert waarmee we afsloten met 5-4 verlies. Het was een prima wedstrijd met complimenten voor de spelleider van Weert, die zelfs in de rust aan onze dames kwam vragen of er nog punten waren ter verbetering van de spelleiding!

Groetjes namens de coaches van de E62,

Michelle