Verslag ME6-3 toernooi

THC ME6-3 Wat een leuke dag zou moeten worden......

Op zaterdag 14 mei was het dan zover. We mochten met ons team gaan deelnemen aan het E-toernooi dat door HC Scoop werd georganiseerd. Het weer voorspelde niet veel goeds, maar dit mocht de pret niet drukken.

Om 08:00 vertrokken we richting Sittard, waar het toernooi om 09:00 geopend werd. De eerste wedstrijdronde bleken we vrij te zijn, waardoor het fruit en het snoep zelfs eerder uit de tassen gehaald werd dan de hockeystick! Ook de stormbaan werd nog voor onze eerste wedstrijd al een paar keer getest. Deze wedstrijd speelden we tegen Scoop ME6-5. Al snel bleek dat deze warming-up niet ideaal was en dat we nog niet goed wakker waren. Het resultaat was dan ook niet geweldig. Direct hierna mochten we aantreden voor de tweede wedstrijd, deze keer tegen Scoop ME6-4. We waren nu lekker warm gespeeld en we hadden alle vertrouwen in een goede afloop. Dit team van Scoop bleek een erg goede tegenstander, maar toch konden ze niet van ons winnen. We behaalden dan ook een prima resultaat met doelpunten van Fleur en Floor. Natuurlijk waren we nu wel vermoeid geraakt. Toch mochten we na een kwartiertje rust alweer voor de derde keer 30 minuten gaan hockeyen. Nova maakte gebruik van deze vermoeidheid en kon met 2-0 van ons winnen.

Er was nog geen druppel regen gevallen en zo af en toe liet zelfs de zon zich even zien. We besloten dus lekker buiten te lunchen. Dit had Scoop prima geregeld en direct na de lunch konden de meiden zich weer uitleven op de stormbaan. De suikerspinnenkraam werd ook nog druk bezocht (door enkele speelsters zelfs drie keer) en aan het einde van de pauze zat er weer voldoende energie in het team om de verrassingsactiviteiten te gaan uitvoeren. Hier werd de techniek getest in combinatie met de snelheid. Al snel bleek dat de trainingen van Colette en Nadine resultaat hebben gehad want er werden behoorlijk veel punten gescoord. Hierna stond er nog één wedstrijd op het programma. Concordia was de tegenstander. Waarschijnlijk hadden zij minder gebruik gemaakt van de stormbaan, want ze waren net iets fitter. Een klein verlies was het gevolg.

Na de wedstrijden konden de frietmuntjes worden verzilverd en volgde de prijsuitreiking. De meiden kregen zelfs allemaal nog een geweldig aandenken aan het toernooi, namelijk een super mooie trofee. Uiteindelijk mogen we dus wel zeggen dat het niet gewoon een leuke dag is geworden, maar een absolute TOPDAG!

m6