Verslag Tegelen H1 - Wijchen H1 (3-1)

Na twee weken rust te hebben gehad op de zondag, of ja, echt rust was het niet door het tégekke Hottentotten Toernooi, moesten we deze zondag weer aantreden in de wei om een van de laatste wedstrijden van het seizoen te spelen. De tegenstander die deze week naar het zuiden mocht afreizen was Wijchen. In de uitwedstrijd hebben een moeilijk Wijchen gezien, dat de wedstrijd heeft binnengehaald met een 5-2 overwinning. Tijd voor een revanche op de Tegelse velden...

Hoewel het voor Tegelse begrippen rustig was op de club, waren we gemotiveerd om de 3 punten thuis te houden. Dames 1 liet met een strakke 3-0 overwinning even zien hoe het moest. Het laatste fluitsignaal klonk en wij mochten het veld op voor de voorbereiding. Tijdens de voorbereiding hing er een relaxte sfeer. Wellicht iets te relaxt.. Dit was namelijk de wedstrijd waarmee het seizoen zo goed als zeker op slot kon worden gegooid. Het doel van trainer Simons was dan ook meer dan duidelijk, wij gaan winnen!

Het fluitsignaal klonk en we begonnen met druk naar voren. Door een paar organisatorische slippertjes resulteerde dit niet in de druk die we voor ogen hadden. Wijchen antwoorde hierop met druk op onze eigen achterhoede, wat uiteindelijk leidde in een 0-1 achterstand. “Niks aan de hand, gewoon doorspelen” klonk over het veld. We pakten de rommelige wedstrijd weer op en er werden strafcorners versierd. Drie maal is scheepsrecht zeggen ze wel eens, maar helaas voor ons was het pas raak bij de vierde corner. Lex duwde hem hard in de linker hoek, waardoor de keeper kansloos was. 1-1 en het rustsignaal klonk.

2016.05.26 Heren1Na een goed woordje van Siem kwam een sterk en dominant Tegelen het veld op. Het duurde dan ook niet lang voordat Philippe zijn, toch wel steeds vaker terugkerende, lob over de keeper uitvoerde. In een 1 op 1 situatie met de keeper wipte hij de bal subliem met zijn backhand over de keeper heen. Tergend langzaam bewoog de bal naar het netje, waar de laatste man nog 2x rond de wereld heeft gedaan, voordat de bal daadwerkelijk over de lijn was en het scorebord veranderde naar 2-1. Klasse bal Messi! Het stond 2-1, maar we moesten niet vergeten dat we er nog niet waren. Er werd mooi hockey gespeeld, met veel balbezit aan onze kant. Uiteindelijk kreeg lex de bal en scoopte deze “hèl en wiéd” waar Jeroen stond om deze op te vangen. Hij nam hem aan, zette de versnelling naar de cirkel in en met een halfhoog backhandschot (waarbij tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk is of het een voorzet of een schot op doel was) kwam de bal voor het doel langs bij Danny terecht. Danny, calm as usual, tikte deze uit de lucht achter de doellijn. 3-1 kwam op het scorebord. Wijchen probeerde nog even onder deze score vandaan te komen door met 12 man in het veld te gaan staan, maar dit werd natuurlijk meteen gezien door het scherpe oog van de scheids. Over en weer werd er feller hockey gespeeld, mede omdat Wijchen de druk van de klok begon te voelen. Die overigens keurig onder leiding stond van Cannieboy. Tegelen bleef rustig overspelen en haalde de wedstrijd binnen met een 3-1 overwinning. Belangrijke punten zijn in Tegelen gebleven en natuurlijk willen wij alle toeschouwers bedanken voor de support.

Tot volgende week!

Groeten,