Verslag Tegelen H1 - Bemmel H1 (0-4)

2016.06.05 heren1

Het was weer eens zondag, tijd voor de wedstrijd uit in Bemmel. Voordat we onze erg lange reis naar Bemmel gingen maken, gingen we eerst onze eeuwenoude traditie voortzetten; soepen! Deze keer was het bij familie Giesen. Familie Giesen had voor deze belangrijke taak de recepten van oma gebruikt om iedereen te voorzien van een heerlijk soepje.

Na de vorige wedstrijd tegen Doetinchem 1 punt te hebben gepakt, en ons daardoor veilig te hebben gespeeld in de derde klasse, was de druk er een beetje af bij iedereen. Dit werd ook nog eens benadrukt door coach Simons, die voor de wedstrijd een kort maar krachtige voorbespreking hield die neer kwam op vooral genieten van de laatste twee wedstrijden in deze samenstelling. Dat zijn we ook zeker van plan!

Kleedkamer uit, veld op en inrennen. Het mega warme weer was tijdens het inrennen niet zo’n pretje, maar ja Bemmel had er net zo veel last van als wij. Door de scheidsrechters was besloten om de wedstrijd op te delen in 4 ongelijkehelften van om en nabij de 17,5 minuut. Er werd op de fluit geblazen; nog 2 minuten voordat de wedstrijd aanvangt. Even de koppen bij elkaar en luisteren naar onze aanvoerder Robbert. Hij gaf ons nog een goede peptalk, want we wilden de punten zeker mee terug naar Tegelen nemen. De wedstrijd kon beginnen!

Bemmel begon met erg veel druk zetten vanaf het fluitsignaal. Hier wist Tegelen onderuit te komen door de goed de kom rond te blijven spelen. Helaas waren we niet fel genoeg en belandde de bal in de netten van Tegelen, 1-0. Langzamerhand begonnen alle hoofden rood te worden door het warme weer. Gelukkig hadden we genoeg wissels en konden we rouleren. De eerste helft was afgelopen. We keken elkaar allemaal aan, want hoe kan dit nou gebeuren? Bemmel heeft tot nu toe pas 1 punt en Tegelen heeft er 25. ‘Niks aan de hand, we zijn vaker van een achterstand terug gekomen, kopjes omhoog en knallen’, aldus Robbert Teeuwen.

De tweede helft was van start gegaan. Het ging al een stuk beter, iedereen leek wel iets feller te zijn geworden. Er kwamen meer aanvallen vanuit Tegelen en we waren meer bij hen op de helft aan het spelen. Er werd overtreding na overtreding gemaakt door Bemmel waar Tegelen strafcorners (of meer) voor had moeten krijgen. Echter vond de arbitrage dat Tegelen zich ‘niet moest aanstellen’. Dit zorgde voor irritatie bij Tegelen. De tweede helft was afgelopen, het stond nog steeds 1-0.
Er werden liters water weg gedronken en Siem sprak ons toe. Klaar voor de laatste 2 helften van deze wedstrijd. De irritatie die in de tweede helft was opgebouwd werd alleen nog maar vergroot door dubieuze beslissingen van de scheidsrechters. Hier gingen wij alleen nog maar slechter van spelen. Dit leidde ook tot de 2-0. Je kon merken dat de kopjes gingen hangen bij sommige mensen. Een paar minuten later, kregen we een strafcorner tegen. Een speler van Bemmel sleept hem links in de kruising, wereldgoal.. Zou je denken. Onze keeper Ingo zat er met z’n stick nog net bij en wist de goal te voorkomen. Wat een redding! Tegelen ging erg gemakkelijk ballen inleveren, dit zorgde voor meer kansen voor Bemmel en minder balbezit voor Tegelen. Shoot in onze cirkel, strafcorner tegen. Deze strafcorner werd geslagen op doel, dit was een stuiterbal net over de stick van onze keeper, 3-0. Het fluitsignaal ging, derde helft is over. We kwamen bij elkaar en iedereen was door elkaar aan het praten, tot dat onze keeper naar voren stapte. Hij sprak ons toe en zorgde voor nog wat extra energie voor de laatste minuten van de wedstrijd. Helaas mocht dit niet baten en eindigde de wedstrijd met 4-0. Het was een dagje dweilen in Bemmel. Zoals ze dat daar zo goed kunnen. Helaas 'dweilen met de kraan open' voor Tegelen in dit geval.

De punten bleven in Bemmel. Deze wedstrijd maar snel vergeten en op naar de laatste thuis wedstrijd tegen Deurne!

We hopen jullie daar langs de kantlijn de zien, tot dan!
Groet Heren 1.