Verslag Tegelen H1 - Deurne H1 (8-3)

2016.06.12 heren1Vandaag stond Deurne op het programma, de nummer 11 uit onze competitie. Als zij wisten te winnen bij ons, zouden zij de nacompetitie ontlopen. Maar wij wilden dit niet zomaar laten gebeuren na het pijnlijke verlies van vorige week tegen de nummer laatst. Het doel was het seizoen afsluiten met een lekkere wedstrijd en 3 punten! Ook zouden er 3 teamgenoten stoppen na deze wedstrijd en ook voor hen wilden we er nog een mooie zondag van maken. De voorbereiding begon ditmaal op vrijdag... na de training om precies te zijn. Teamverlater Thomas kwam na maanden eindelijk zijn weddenschap na. Stipt om 21.30 uur reed Kervan met zijn busje de hoek om. Een bestelling van 14 dürumrollen als beloning voor een vlekkeloze poging latjeknallen!

Dan de zondag. Na het wekelijkse soepen wilden we onze dames gaan aanmoedigen, maar helaas liet het weer dit niet toe. De wedstrijd werd een aantal keer stilgelegd door regen en bliksem en onze wedstrijd zou dus ook uitlopen. Geen ideale voorbereiding, maar we waren er allemaal op gebrand om de laatste wedstrijd te knallen en het publiek te laten zien wat wij kunnen.

Er werd begonnen met volle druk op Deurne, in de hoop dat zij niet met ons stuiterende waterveldje om konden gaan en hen dus geen hoop te geven dat er in Tegelen punten te halen waren. De eerste goal lag er al binnen één minuut in. Na een goede actie en voorzet van Danny, raakte een verdediger de bal als laatste aan, eigen goal dus... Daarna viel al snel genoeg de 2-0, na een perfecte scoop van Lex, prachtig gestopt en breed gelegd door Jasper en daarna was het alleen nog taak voor Wouter om de bal aan te nemen en in de goal te lopen, 2-0! Gescoord werd er ook nog door Jasper, na een onderschepte bal van Danny, die direct een scoop over de verdediging van Deurne gooide. In de één op één kans met de keeper faalde Jasper niet, 3-0. Door onzorgvuldig verdedigen scoorde Deurne de 3-1, maar niet veel later wisten we een strafbal te versieren die hard de netten in werd gepusht door Lex, 4-1.

Daarna besloten de weergoden dat het tijd was voor een pauze. De wedstrijd werd stilgelegd na 14 minuten met een stand van 4-1! Na de kleine onderbreking werd er verder gehockeyd met volle bak druk op Deurne, maar Deurne had in de kleedkamer een andere tactiek uitgedacht. Nu werden wij ook onder druk gezet, maar we wisten hier goed omheen te hockeyen. Na een goede actie op het middenveld, werd de bal naar Max gespeeld. Via een harde flats in de lange hoek wordt het 5-1. Een spectaculaire eerste helft werd afgesloten door een rommelgoal van Deurne. Rust, 5-2.

In de tweede helft werd er vrolijk doorgegaan met scoren. Ook Bram wist de plank te vinden na een goede actie waarbij hij de keeper omspeelde. De kansen stapelden zich op, maar de bal vloog er niet meer zo lekker in als in de eerste helft. Philippe wist nog te scoren, maar ook Deurne wist nog een keer te scoren door een mislukte strafcorner. Als we iets beter met onze kansen waren omgegaan, konden we Thomas ook nog een mooi afscheid geven met een doelpunt. Helaas mocht het niet zo zijn... Can, Danny en Thomas kregen één minuut voor het einde nog een publiekswissel en een bloemetje. Zij stoppen er na dit seizoen mee. Einde wedstrijd zou je zeggen, maar nee... Lex' laatste scoop van de wedstrijd komt bij Max terecht, hij neemt de bal knap aan, draait uit en pusht de bal op de plank: 8-3, einde wedstrijd!

Een prima seizoen geëindigd met een mooie wedstrijd waarin met vlagen heerlijk werd gehockeyd. Wij willen het publiek bedanken voor de support gedurende het hele seizoen. Ook Can, Danny en Thomas bedankt! Jullie hebben jullie waarde weten te tonen op het veld, maar ook zeker buiten het veld!!

Groet,
Heren 1