Verslag Horst H1 - Tegelen H1 (1-3)

2016.09.11 heren1

Het was weer zover! Na een lange voorbereiding met ups en downs, waren we weer klaar voor een nieuw seizoen! We hebben wekenlang hard getraind, oefenwedstrijden gespeeld en de nodige teamgeest erin gebracht. De eerste pot van het seizoen mocht worden gespeeld. Uit in Horst. Na het gebruikelijke soepje en broodje voor de wedstrijd, ditmaal bij Philippe, reden we richting Horst.

Eenmaal aangekomen begon iedereen te beseffen dat het seizoen nu eindelijk weer begint. Na nog eventjes in de zon te hebben gezeten, genietend van het mooie weertje, begonnen we aan de tactische voorbespreking. Iedereen was gebrand en wilde deze eerste pot winnen.

Daar was het fluitje dan eindelijk. De eerste helft was begonnen. We begonnen vol enthousiasme, maar Horst was net iets feller dan ons. Doordat Horst wat druk uitoefende op ons, zorgde dat voor individuele fouten. Passes kwamen niet goed aan en we raakten de bal onnodig kwijt aan de mannen in het geel. Hierdoor ontstond ook de eerste tegengoal. De bal werd ingeleverd in een stick van de tegenstander die al op onze 23 meter stond, kon doorlopen en scoren. Vrij snel erna volgden de 2-0 en de 3-0 doordat we niet ons spelletje aan het spelen waren zoals we het voor ogen hadden. We hadden dringend rust nodig en gelukkig bleef het bij 3-0.

In de rust zat iedereen vol verbazing. Hoe heeft dit ons zomaar kunnen gebeuren. Een paar dagen eerder hadden we een goede oefenpotje gespeeld. Siem herinnerde ons er aan dat het anders moet en anders kan. Die 3-0 rechtzetten in de tweede helft was de boodschap.

We begonnen de tweede helft goed en we wisten Horst goed onder druk te zetten, we creëerden behoorlijk wat kansen en wisten de 3-1 te maken. Horst kwam er af en toe uit via de hoge bal omdat wij continu aan het drukken waren. Gelukkig kwamen hier geen doelpunten uit, dankzij Ingo die vrij aardig keepte. We creëerden best veel kansen alleen wisten we deze niet te benutten.
Eindstand: 3-1

Een nederlaag dus. Jammer maar door de slechte eerste helft hadden we ook niet meer verdiend. Horst had verdiend gewonnen. Op naar komende zondag, waar Apeliotes op ons wacht. We zijn aan onszelf verplicht om een topwedstrijd neer te zetten komende zondag. En wat is dan beter om dat voor ons eigen thuispubliek te doen. We hopen jullie langs de zijlijn te zien komende zondag. Wie weet kunnen we er een feestje van maken! Knallen! Tot zondag!