Verslag Scoop H1 - Tegelen H1 (5-2)

Afgelopen weekend stond Scoop op het programma. Scoop is de degradant uit de tweede klasse, en voor ons dus een relatief nieuwe ploeg. We hebben Scoop al één keer mogen bezoeken in de voorbereiding. Destijds ging het tot de rust vrij goed, na de rust was helaas de accu leeg. We wisten dat we het vandaag anders moesten gaan aanpakken.

Stijn was dit weekend aan de beurt om de soep en broodjes te verzorgen. Speciaal voor Ingo was er soep met heel veel kip. Aangezien we toch nog even op Siem moesten wachten hebben we nog even genoten van de nazomerzon. Nadat Siem nog even twee kommetjes soep had weggewerkt konden we eindelijk op weg richting Sittard, de thuisbasis van Scoop. We waren afgelopen weekend niet het enige team dat in Sittard moest spelen. Speciaal voor Dames 1 zijn we een half uurtje eerder vertrokken om voor de mentale ondersteuning te zorgen.

Na de eerste helft van Dames 1 was het dan toch echt tijd om aan de eigen wedstrijd te gaan denken. Om maar eens te beginnen met het zoeken van de groene shirtjes. Nadat we de stof van de shirtjes hadden afgeklopt was het tijd voor de gebruikelijke last minute aanwijzingen van Siem. Het kwam erop neer dat we dit weekend de eerste 10 minuten de 0 moesten houden.

Na een strakke warming-up onder leiding van Jeroen was het tijd om in te spelen. In Scoop is het inspelen erg belangrijk aangezien het veld niet bepaald strak gelegd is(zoals in Tegelen gelukkig wel het geval is).

Fuuuut! Het eerste fluitsignaal klonk en de wedstrijd was onderweg. Scoop begon volle bak druk te zetten. Hierdoor had de verdediging veel moeite om de bal kwijt te raken. Na de nodige wissels kwam er steeds meer rust in het Tegels spel en begonnen we makkelijker te hockeyen. Na 10 minuten verloor Tegelen de bal op het middenveld, Scoop speelde vervolgens de bal op de eigen voeten. De scheids zag het maar besloot om niet te fluiten. Vervolgens wist de speler van Scoop de cirkel in te lopen en Pats! 1-0 Scoop. Enigszins verbijsterd door de onkunde van de arbitrage namen we de bal uit om vervolgens zelf op jacht te gaan naar een treffer. Dit bleek echter erg lastig aangezien Scoop de druk hoog hield. Dit leverde Scoop een tweede treffer op 2-0. Vlak voor rust wisten te Tegelse spitsen toch een gaatje te vinden in de Sittardse verdediging 2-1!. Fuuut! Het was Rust.

In de rust hadden we het gevoel dat de wedstrijd nog niet gelopen was. Dus gingen we vol goede moed de tweede helft in. Maar ook Scoop had bijgetankt in de rust en begon de tweede helft met volle bak druk zetten. De Tegelse verdediging kreeg de zaakjes niet op orde met het gevolg dat er kort na rust twee doelpunten vielen. 4-1! Eindelijk de verdediging geordend te hebben gingen we opzoek naar de broodnodige doelpunten. We begonnen strafcorners te versieren, helaas door het stuiterveld wist Stijn de ballen van Wouter (aangever) niet te stoppen. Maar de tweede stopper Jeroen wist de bal gelukkig wel te stoppen, via een omweg kwam de bal dan toch bij Bram voor het doel terecht. Bram flats de bal zo het netje in. Hoge bal op doel! Wordt er geroepen door de Sittardse verdediging. De scheidsen gaan in overleg en keuren het doelpunt af. Het Tegelse kamp was echter van mening dat de strafcorner situatie al voorbij was, maar we konden de scheids niet overtuigen.

Ook de laatste minuten van de wedstrijd hebben we doorgestreden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5-2 uitslag en helaas 0 punten.

Komend weekend komt de koploper op bezoek. We spelen dan om 14:45 thuis tegen de studenten van Eindhoven genaamd Don Quishoot.

We zullen de jacht op de eerste drie punten van het seizoen zondag voorzetten!

Tot zondag!

Groet Heren 1