THC ME81 – Blerick ME81 (1-2)

Sommige wedstrijden zijn niet om over naar huis te schrijven – al komt dat bij ons nooit voor natuurlijk – maar deze pot was zeker het papier wel waard.

Zoals een goed coach betaamd  was er enige research gedaan naar onze tegenstander en die bleken het wel erg goed te doen in onze poule. Nou onderschatten wij ons team ook niet dus wij hadden er wel vertrouwen in.

Dit keer miste we Imke D en coach Janine. Met 8 meiden op het veld was het aanpoten maar inmiddels is gebleken dat we dat prima aankunnen. Je moet alleen niet gewond raken en laat dat nou net goalie Imke H. overkomen enkele minuten voor de wedstrijd. Na wat oplap werk van de medische staf stond Imke toch nog op tijd paraat in de goal.

Blerick begon flitsend door binnen 1 minuut de 1-0 te maken. Niet dat wij daardoor van padje raakten, sterker nog, het zette onze dames van de defensie – het beruchte trio Eugenie/Myrthe/Femke- op scherp en die hebben dat ook de hele wedstrijd volgehouden.

Al vrij snel daarna vloog er een lange bal van achteren naar de keeper van Blerick die ze per ongeluk in de stick van Valerie schopte. Die liet deze kans niet onbenut natuurlijk en het stond 1-1.

Onze aanvallers Karlijn, Sterre en Valerie kregen enkele kansen maar Blerick verdedigde erg goed. Vanuit het middelveld werkte Bodile hard maar helaas was Blerick ons te slim af en scoorde ze 1-2.

De wedstrijd lag nog volledig open dus na de rust gingen we er vol tegen aan. Er konden best nog wat zweetdruppels bij en er werd had geknokt in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Imke liet nog een paar mooie reddingen zien waardoor Blerick niet meer aan scoren toe kwam.  De tweede helft was in evenwicht en er vielen geen goals meer. Met een eindstand van 1-2 voor Blerick sloten we de goede wedstrijd af met ranja en een marathon sessie douchen.

Na de herfstvakantie nemen we revanche natuurlijk!