Verslag Civicum H1 - Tegelen H1 (8-2)

Het was weer zover, na het zwaarbevochten puntje van vorige week, stond nu opnieuw een uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 3 van de competitie, Civicum. Na een héérlijk zelfgemaakt soepje van PP stapten we in de auto richting Cuijk. Onderweg bleek dat er nog wat mensen een 'heftig weekend' achter de rug hadden, maar de reis richting Cuijk verliep voorspoedig.

Nadat iedereen z'n schoenen had gepoetst na de wedstrijd van vorige week op de schaatsbaan/het modderveld van Meerssen, bleek al snel dat het veld van Civicum ook meer een modderbad was dan een hockeyveld. De wedstrijd begon en we wisten met goed samenspel onder de druk van Civicum uit te hockeyen en zelfs wat kleine kansjes te creëren. Het eerste kwartier was écht voor ons, helaas viel snel genoeg de 1-0 voor de Cuijkse mannen geheel tegen de verhouding in. Nog geen minuut later wist Bram na een lange pass zich knap weg te draaien van zijn tegenstander en maakte met een backhand een heerlijke goal, verre hoek, binnenkant paal erin. 1-1! Opnieuw werd de druk opgevoerd en we wisten een aantal goede kansen te creëren. Maar tot 4 keer toe wist de keeper van Civicum met geweldige reflexen de rebounds onschadelijk te maken en zijn doel schoon te houden. Toen brak het 'Cuijk's kwartiertje' aan. We kregen een lesje in effectiviteit: Civicum wist tot 4 keer toe op dezelfde manier te scoren. Na een snelle aanval schakelde de Tegelse verdediging te langzaam waardoor er genoeg tegenstanders vrij stonden in de cirkel. 4 keer werd er gescoord via een intikker bij de tweede paal. Vlak voor rust wist ook de strafcornerschutter nog zijn doelpuntje mee te pikken en gingen we met een 6-1 achterstand het kleedlokaal in.

In de rust speelde vooral de vraag hoe het 6-1 kon staan, terwijl het veldspel en de kansenverhouding behoorlijk gelijk waren. We bespraken dat een 6-1 achterstand wegpoetsen heel lastig zou worden, maar we gingen er vol voor. Na een minuut of 10 in de tweede helft wist Philippe na een goede strafcornervariant de marge te verkleinen tot 4 doelpunten. Ook Civicum wist te scoren, 7-2. De einduitslag werd bepaald door een mooie strafcorner van Civicum, 8-2.

Een wedstrijd om qua uitslag snel te vergeten, maar wat betreft veldspel mogen we tevreden zijn. Vandaag kregen we echt een lesje in effectiviteit. Komende week is het dus zaak om goed te trainen op de afronding om op zondag tegen directe concurrent Venray wel de kansen te benutten.

Wij willen dit jaar nog één keer knallen en kunnen jullie support hier heel goed bij gebruiken!

Hopelijk tot zondag!