Verslag Don Quishoot H1 - Tegelen H1 (4-4)

Zondag 2 april stond de wedstrijd tegen Don Quishoot op het programma. Voor het eerst sinds tijden weer lekker warm (misschien wel een beetje te warm). We begonnen met een intensieve warming up om goed door de hitte heen te komen. Dit zorgde ervoor dat we scherp aan de wedstrijd begonnen. De bal ging goed rond op het zandveld, en de mannen uit Eindhoven moesten veel meters maken.

De studenten van Don Quishoot scoorden echter snel de 1-0 uit een omschakeling, waarbij de bal ietwat gelukkig bij de spits belande waarna deze hem binnenschoof. Tegelen kwam echter sterk terug, Bram kreeg de bal aangespeeld van Earde, draaide naar zijn backhand en speelde de bal perfect in de hoek en trok de stand zo weer gelijk.

Tegelen bleef sterk spelen en zette Don Quishoot vast op hun eigen helft. In de omschakeling bleef de ploeg uit Eindhoven wel gevaarlijk. Lex liet zien dat Tegelen ook snel kon omschakelen en legde de bal zo over de verdediging van de studentjes heen waarna Bram goed controleerde en de keeper uitspeelde waarna hij gecontroleerd binnenschoof.

Wouter wilde hierna laten zien dat hij minstens zo goed kon passen en speelde twee man uit waarna hij met een backhand Bram vrij voor de keeper zette. Bram verschalkte de keeper door de bal over hem heen te spelen met zijn backhand. Hiermee completeerde Bram zijn hattrick en bepaalde hij de ruststand op 3-1.

Don Quishoot schoot echter sterk uit de startblokken na rust en maakte na een omschakeling de 3-2. De spanning was volledig terug in de wedstrijd en het kon alle kanten op. Bram vergrootte de marge echter in het voordeel van Tegelen door 3 man uit te spelen en de bal in de korte hoek te spelen.

Hierna zakte Tegelen in om de voorsprong te verdedigen, en gevaarlijk te zijn in de omschakeling. Er waren kansen te noteren aan beide kanten, maar de studenten trokken de stand gelijk. Twee strafballen werden onberispelijk in de kruising geschoten, en Tegelen was de voorsprong kwijt.

Hierna kon de wedstrijd alle kanten op, door kansen aan beide kanten, maar de stand bleef gelijk.

Kortom een leuke wedstrijd, waar we echter meer hadden kunnen scoren, maar wel goed spel op de mat hebben gelegd. We hopen dit goede spel door te trekken, en dan niet te vergeten ons goede spel te belonen. Volgende week is hiervoor de eerste kans tegen Wijchen. We hopen jullie allemaal langs de lijn te zien, om ons naar de overwinning te supporten. En op deze manier het feestje op super sunday ook super leuk te maken.