Verslag Tegelen H1 - Civicum H1 (3-5)

Zondagochtend en al 24 graden buiten. Weer een mooie dag om op het veld te staan. Vandaag staat Civicum op het programma. Tegen de tijd dat we op de club aankomen schijnt de zon al volop en is het kwik gestegen naar zo’n 30 graden. De lieftallige keukendames hebben weer gezorgd voor een soepje en belegde broodjes.

In het kleedlokaal wordt volop gesmeerd met zonnebrandcrème. Na wat uitloop van de dameswedstrijd vanwege blessureleed kunnen we het veld op. Als we deze wedstrijd winnen, kunnen we het seizoen alvast veiligstellen. Iedereen is dus gebrand om zijn beste spel op de mat te leggen.

We beginnen sterker, maar weten enkele kansjes nog niet te verzilveren. Civicum countert en een lange bal wordt niet gestopt door onze verdediging. Op knullige wijze valt de 0-1 en niet veel later valt op soortgelijke wijze ook de 0-2. Bram krijgt vervolgens de bal aangespeeld in de cirkel en veegt al liggend op zijn buik de bal met de backhand richting goal. Deze komt terug van de keeper, waarna Bram voor een tweede poging kan gaan en hem deze keer wel over de doellijn krijgt. Met 1-2 op het scorebord krijgen we iets voor rust nog een countergoal tegen en gaan met 1-3 het veld af.

Met bijna 3 identieke tegendoelpunten moet er in de tweede helft iets gaan veranderen. Opnieuw beginnen we beter en komen vaak in de cirkel. Tom weet de bal na wat pielen met een hobbeltje voor het doel te krijgen en Jeroen kan de bal intikken. Het spelen van ons eigen spel betaalt zich uit, want een schot op doel van Philippe gaat via de keeper omhoog en bij de tweede paal kan Jasper de 3-3 binnen slaan.

Iedereen zet in de laatste paar minuten nog een tandje bij om onze achterstand om te buigen in een overwinning. Op knullige wijze krijgen we een strafcorner tegen vanwege een klein duwtje in de cirkel. Deze bal wordt onhoudbaar voor keeper en lijnstop in de kruising gesleept. Al onze extra inzet mag niet meer baten, want in de laatste seconde laten we op kinderlijk eenvoudige wijze ook nog de 3-5 vallen.

Voordat we aanstaande zondag onze laatste wedstrijd spelen hebben we vrijdag nog eerst een inhaalwedstrijd, thuis tegen Boxmeer. Deze start om 20.30 uur. Hopelijk kunnen we ook dan weer op jullie support rekenen.