Week van het respect 6 tot 12 november 2017

Van 6 tot 12 november vindt de week van het respect plaats. Het doel van deze week is om jongeren in heel Nederland te stimuleren om gezamenlijk te zorgen voor een inclusieve samenleving waaraan iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd kunnen worden besproken. Tienduizenden scholieren, docenten, schoolleiders, (top)sporters, vrijwilligers, BN'ers, maatschappelijke organisaties en gemeenten spannen zich hier jaarlijks voor in. In het hele land gaan prominenten met jongeren in dialoog en worden activiteiten georganiseerd. Dit jaar doen er 1500 scholen en vele sportbonden en sportclubs mee, sluiten 130 'Respect-gemeenten' aan en zijn er meer dan 100.000 jongeren betrokken!

Wij doen ook mee aan de week van het respect en onderstreept daarmee het belang van diversiteit in de sport. Dit zal zichtbaar gemaakt worden door de aanvoerders van de teams op zaterdag 11 november met een regenboog aanvoerdersband te laten spelen, posters op te hangen en door de aanwezigheid van een regenboogvlag.

171109WeekvanhetrespectTHC