Selectieteams

El jeugdlid speelt bij de Tegelse Hockey Club in een team dat zoveel mogelijk aansluit bij zijn of haar mogelijkheden en wensen. Spelen in een selectieteam is anders dan spelen in een breedteteam.

Voor alle standaardteams (alle eerste teams) zijn deskundige trainer/coaches en soms zelfs een teammanager aangesteld waarvan de spelers twee keer per week training zullen krijgen. De trainer/coach heeft als uitdaging om een goede combinatie/balans te vinden tussen opleiden, ontwikkelen en presteren van het team. Waar de club zich extra inzet voor deze standaardteams verwacht de club ook meer van de spelers /speelsters die in deze teams spelen. Hieronder is daarover meer te vinden.

Trainingen en wedstrijden

We gaan er als vereniging van uit dat spelers/speelsters zich maximaal inzetten tijdens trainingen en wedstrijden. Hun aanwezigheid tijdens trainingen en wedstrijden is dan ook verplicht. Als er een goede reden is voor afwezigheid, dan meldt de speler zich op tijd af bij de coach en/of trainers volgens de afmeldprocedure zoals deze op de site van THC vermeld staat. Andere sporten, feestjes en/of hobby's zijn geen goede redenen voor afwezigheid. Spelen in een selectieteam betekent ook (fysiek en mentaal) fit aan een wedstrijd verschijnen. Als dit niet zo is wordt de desbetreffende speelster (vaker) gewisseld.

Zaalhockey

Alle spelers/speelsters van de selectieteams zijn verplicht om mee te doen aan de zaalhockeycompetitie.

Afspraken van het team

Binnen een team gelden teamafspraken waarvan de vereniging verwacht dat spelers zich houden. Dit geldt ook voor de gedragsregels (normen en waarden) van de club. Door zorgvuldig te selecteren hoopt de vereniging in de standaardteams spelers te hebben met:

• sportieve discipline;
  • technische en atletisch talent;
  • de instelling om het maximale met hun team te willen bereiken (een training hoeft dus niet altijd alleen leuk te zijn);
  • de instelling om het maximale uit zichzelf te willen halen, zowel op het gebied van hockey alsook in hun opleiding/school;
  • de bereidheid altijd aanwezig te zijn;

Open selectie

In alle selectieteams geldt gedurende het seizoen een open selectie, het geen wil zeggen dat ook gedurende het seizoen wisselingen in het elftal plaats kunnen vinden. Het kan dus zijn dat er gedurende het seizoen spelers tussen het eerste en tweede elftal wisselen.

THC is van mening dat de verwachtingen niet leiden tot verminderde spelvreugde of dalend hockeyplezier, maar vooral eraan zal bijdragen dat iedere speelster in haar hockeyontwikkeling zoveel mogelijk tot haar recht komt. Uiteraard hoopt de vereniging hiermee op de lange termijn ook te zorgen voor een kwaliteitsimpuls voor onze gehele vereniging.

Wij hopen dat iedere speler en ouder die selectie wil spelen zich kan vinden in bovenstaande.