Verslag Tegelen H1 - Horst H1 (5-2)

Ja hoor, het was weer zondag. Tijd voor een nieuwe pot hockey! Na een week hard trainen kriebelde het bij iedereen om het tegen Horst op te nemen in de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft. Traditiegetrouw moest er een kopje soep met broodjes klaarstaan voor de wedstrijd. Dit keer vond deze gezelligheid op de club plaats, omdat de oorspronkelijke locatie onbereikbaar was door de Venloop. Na de nodige broodjes knak en aangesmeerde boetes, die nog snel voor het paasweekend geïnd kunnen worden ghe ghe, stonden we paraat om ons eigen D1 aan te moedigen die het opnam tegen HOD. Toen het rustsignaal klonk was iedereen klaar om het hok in te gaan voor de Sjwaamse toespraak. Jonge gretigheid heerste naast de frivole sfeer, het was duidelijk dat iedereen er zin in had.

Na de stevige warming-up onder leiding van Jeroen, stonden we aan de start van een wedstrijd die belangrijk is voor het verdere verloop van ons seizoen. Deze wedstrijd zou bepalen of we de onderste teams achter ons kunnen laten en naar boven kunnen gaan kijken. Het fluitsignaal klonk en het offensief van Tegelen begon. Al snel werd er door onze voorhoede een strafcorner versierd die vakkundig door onze jonge Nellie op de plank werd gelegd. Lex Munich verandert het scorebord naar 1-0. Door goed samenspel en slimme acties voorin werden er nog 2 corners versierd. Lex stelde zich nog een keer op en voilà, 2-0 voor het groen witte legioen. De derde corner werd afgeschoven op Flip die hem met een strak schot in het netje werkte. Met deze nette 3-0 voorsprong gingen we de rust in.

2016.03.20 heren1We gingen de tweede helft in met het doel om niet in te kakken en de druk hoog te houden op Horst. Dit leidde tot een Tegels balbezit percentage van ongeveer 70%, tot grote frustratie van het publiek uit horst. De nodige nutte uitspraken volgde dan ook uit dit kort pittige deel van de zijlijn. Met nog 10 minuten op de klok wist Horst er een goaltje in te prikken. Met een score van 3-1 wisten we dat we deze 3 punten nog niet in onze zak hadden. Maar op dit tegendoelpunt hadden we een mooi antwoord want Lex mocht zich nog eens naar de kop van de cirkel verplaatsen voor een strafcorner. Door z’n eigen dribbelwerk wist hij de eerste uitloper uit te spelen en zijn derde doelpunt van de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Vlak hierna maakte Horst door een snelle counter de 4-2. We lieten ons hierdoor niet afschrikken en bleven goed samenwerken om de wedstrijd binnen te halen. Over alle linies werd er mooi hockey gespeeld en als team gewerkt. In de eindfase van de wedstrijd maakte Lex nog de 5-2 om zijn positie als topscorer te verzekeren. Met deze 5-2 kunnen we terugblikken op een mooie eerste officiële wedstrijd op het nieuwe waterveld. Door zijn 4 doelpunten deze wedstrijd en goede inzet was het geen verassing toen Lex “Nellie” Munich werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Met 20 punten op zak kunnen we tevreden vertrekken op paasweekend wat ook dit jaar weer een spektakel beloofd te worden. Namens Heren 1 willen we het publiek bedanken voor alle support en we hopen jullie allen weer aan de zijlijn te mogen verwelkomen bij de eerstvolgende wedstrijd.

Groeten Heren 1