Verslag Tegelen H1 - Nuth H1 (3-2)

2016.10.16 heren1 1Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Nuth op het programma. Nuth is een van de betere ploegen in de competitie en thuis zowat onverslaanbaar. We wisten dus van tevoren dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. De 3 punten tegen DQS en het zwaarbevochten punt tegen Wijchen zorgen daarentegen wel voor een boost van het zelfvertrouwen.

Tijdens de voorbespreking kregen we van Siem tactische tips mee en werden we gewezen op de uitstekende corner van Nuth, de snelle spits, en "de bonkige aanvoerder". Door de afwezigheid van Jeroen en Max werd de vertrouwde basisopstelling omgegooid. Onze captain Robbert begon als linksmidden, Wouter nam de positie van Robbert als laatste man over en Jasper vulde de vacature van centrale middenvelder in.

Nadat de dames ons het goede voorbeeld hadden gegeven door met 4-1 hun tegenstander van het veld te vegen konden wij aan de bak. Een paar seconden na het fluitsignaal was de eerste kans voor Tegelen bijna verzilverd. Jasper tikte een scoop van Lex net iets te hoog over de keeper heen. De periode daarna liet Nuth de bal aan Tegelen en werd de kom veelvuldig gespeeld. Echte kansen kwamen daar helaas niet uit voort. Nuth loerde ondertussen op de counter en dat betaalde zich uit: Een scoop van Nuth werd mooi gecontroleerd door de spits en deze legde hem zo op de voet van Earde.

Een strafcorner dus, de eerste poging werd verijdeld door Robbert die de bal via de lat uit het doel tikte, deze kwam daarna echter op een tegels voetje. De tweede strafcorner die hieruit volgde zat er wel in, een schitterende sleep recht in de kruising en dus 0-1.

Vlak daarna deed Phillipe echter wat terug, uit een Tegelse strafcorner tikte hij na een heuse scrimmage de bal erin, 1-1 dus. Daarop volgde een fase waarin Nuth veel sterker was en de uitslag ook deed veranderen 1-2. Ingo kon de eerste poging nog stoppen maar moest capituleren toen de 3 tegelse verdedigers de bal niet weg gewerkt kregen. Vlak daarna werd gefloten voor rust. Na wat tactische tips en het wederom wijzigen van de opstelling kon de tweede helft van start gaan.

2016.10.16 heren1 2Tegelen startte sterk en het was Lex die de twee teams op gelijke hoogte bracht met een snoeiharde sleep. De stand van 2-2 was voor dat moment een eerlijk beeld van de krachtmeting. Er waren kansen voor beide ploegen aan beide kanten maar de bal weigerde de lijn over te gaan. Met nog een paar minuten speeltijd op de klok besloten we de toen bereikte stand tegen Nuth te koesteren. Respectievelijk Phillipe en Jasper wisten de bal voorin goed vast te houden en tactisch overtredingen uit te lokken. De tactiek werd zelfs beloond met een strafcorner voor Tegelen. Laatste kans van de wedstrijd die door Lex werd beNuth . Deze 3-2 eindstand maakte de super sunday helemaal super, al heeft de derde helft daar natuurlijk ook aan bijgedragen.

Al met al zijn we zeer tevreden met dit resultaat. Met deze overwinning slaan we immers een gat naar de ploegen onder ons en komen we een stapje dichter bij de betere ploegen van de competitie. Earde werd verkozen tot man of the match vanwege zijn goede spel, maar ook Lex was heel belangrijk met zijn 2 goals uit de strafcorner. De 6 punten moesten natuurlijk ook gevierd, en dat zorgde voor een leuke 3e helft.

Volgende week spelen we onze eerste bekerwedstrijden en daarop volgt de uitwedstrijd tegen Boxmeer om onze goede reeks wedstrijden te behouden.

Namens Heren 1 willen we jullie allemaal bedanken voor de goede support tijdens de wedstrijd en hopen we jullie allemaal terug te zien bij de volgende (thuis)wedstrijd.

Groeten

Heren 1