Verslag Tegelen H1 - Deurne H1 (2-1)

Nadat de punten ons vorige week – mede dankzij het falen van het arbitrage duo – in de laatste minuten door de vingers geglipt zijn, was het deze zondag weer tijd om orde op zaken te stellen. Bij binnenkomst in het clubhuis was het al meteen duidelijk dat we vandaag punten moesten pakken om er een leuke dag van te maken.

De schuifwandjes waren open en onze bespreekkamer/soepruimte was omgetoverd tot podium. Na de wedstrijd was de start van het jaarlijkse bierfest en we waren niet van plan om daar teleurgesteld aan te sluiten. Na een kopje soep en broodjes hebben we dames 1 aan de overwinning geholpen door fanatiek aanmoedigingswerk vanaf de zijlijn.

In de ijzige kou ging het in de eerste helft gelijk op. Veel aanvallen van beide teams werden buiten de cirkel afgestopt. Jasper wist echter de cirkel binnen te dringen en schoot de bal vanaf de achterlijn hard op doel. Wat leek op een voorzet wachtend op een tip-in ging er via de benen van de keeper in!

Deurne wist daarna door goed combinatiehockey twee mensen vrij te spelen in onze cirkel. Hun tip-in werd door Ingo gestopt door zijn goede reactievermogen, maar de rebound die daarop volgende was niet meer te stoppen.

Na de rust werden beide teams wat onrustiger, omdat de goals op zich lieten wachten. Hierdoor werden er vaker lange ballen naar voren gespeeld, wat leidde tot onnodig balverlies. Een hoge scoop zorgde voor een duel om de bal tussen Lex en een speler van Deurne. Lex stond hierbij wat steviger op zijn benen, maar de scheidsrechter dacht hier anders over, wat ervoor zorgde dat we 2 minuten met een speler minder op het veld stonden.

Niet veel later was er wat onenigheid over een beslissing in onze cirkel. Een speler van Deurne die onnodig een gigantische duw aan Earde uitdeelde bleef onbestraft, terwijl dit in ogen van veel toeschouwers een rode kaart had moeten zijn. De spanning in de wedstrijd bouwde zich langzaam op door discutabele beslissingen van de scheidsrechters. Jasper kreeg een groene kaart voor het niet nemen van voldoende afstand bij een vrije slag en ook een speler van Deurne ging er met groen af voor onvoldoende afstand tijdens de scoop van Lex.

De rust keerde weder op het veld en Deurne kreeg een strafcorner die snoeihard op onderkant lat ging. We verdedigden de bal snel uit en door enkele combinaties kwam de bal bij Dries terecht die solo op de keeper af ging. Hij was echter niet egoïstisch, maar legde de bal af op Bram die met nog 8 minuten op de klok de 2-1 maakte.

Daarna volgde er nog een mooie haakse bal van Philippe op Bram. Die doelpoging werd helaas door de keeper gestopt. Het schot dat daarop volgde landde op de paal. Ook een backhand schot van Jeroen werd knap gestopt door de keeper van Deurne en onze laatste corner zorgde ook niet meer voor een extra doelpuntje.

Met een tevreden gevoel stapten we van het veld af. Dit hebben we uiteraard goed gevierd op het bierfest. Of enkele jongens hun tentamens maandag gehaald hebben moet nog blijken...

Groet,

Heren 1