Verslag Meersen H1 - Tegelen H1 (1-1)

Na afgelopen week een degelijke overwinning op Deurne, stond vandaag Meerssen uit op het programma. Meerssen: degradant uit de klasse 2C. Voor de wedstrijd staat Tegelen op doelsaldo nipt boven Meerssen. Wedstrijden uit het verleden in en tegen Meerssen zorgen voor vuurwerk. Niets is minder waar voor deze editie. Veel kansen, kaarten, open wedstrijd. Leuke pot voor het publiek. Eindstand 1-1.

In de eerste helft gaat het spel goed op en neer. Tegelen zakt iets in en wacht geduldig op de counter. Enkele corners aan de kant van Tegelen worden niet benut. Naar mate de eerste helft vordert speelt de wedstrijd zich steeds meer af op het middenveld. Enkele kansen vanuit Meerssen worden niet benut. Schot hard voorlangs schiet net voor het doel langs. Een slordige pass tijdens het uitverdedigen zorgt voor een hachelijke situatie. Earde besluit hierop aan de noodrem te trekken. Geel en een strafbal tot gevolg. Goed keeperswerk van Quinten zorgt voor opluchting aan de kant van Tegelen. Stand nog steeds 0-0. Eind eerste helft lange bal van Lex. Veel controle aan de kant van Bram en op fraaie wijze afgerond. Net voor rust verdiend op 0-1.

Rust.

Tweede helft staat Tegelen lange tijd zwaar onder druk. Meerssen heeft moeite met het vinden van een gaatje in de defensie van Tegelen. Tegelen houdt lang stand en weet er enkele malen gevaarlijk uit te komen. Het netje wordt helaas niet gevonden. Uiteindelijk weet Meerssen een corner te versieren welke, door de uiterst goede leiding van het scheidsrechterlijke duo, iets te gemakkelijk gegeven wordt. Na drie corners op rij weet Meerssen uiteindelijk de korte hoek te vinden. 1-1. De laatste vijf minuten blijft Meerssen drukken. Op dat moment staat Tegelen nog met 10 spelers in het veld. Tegelen weet het doel goed schoon te houden en stapt met gemengde gevoelens van het veld. Defensief stond het goed. Waren we iets nauwkeuriger geweest met de cornes/kansen dan hadden de drie punten meegenomen kunnen worden naar Tegelen. Des al niet te min loopt Tegelen een punt uit op de laatste twee in de pool en blijft het gat met de nummers 4 en 5 drie punten.

Volgende week uit naar nummer drie Civicum.

Groet,

Tegelen H1