Verslag Apeliotes H1 – Tegelen H1 (7-2)

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Apeliotes op het programma. Apeliotes behoord tot de top van de competitie en staat gedeeld eerste. We konden ons dus opmaken voor een lastige partij. Ook al wisten we dat het moeilijk ging worden was er veel motivatie om het debacle van vorige week recht te trekken. Na een lekkere soep bij Quinten zijn we richting Nijmegen gereden.

Na een goede teambespreking had iedereen hetzelfde doel: we gaan hier iets halen! We begonnen gretig aan de wedstrijd en we gingen er met volle druk op. We konden prima mee hockeyen met het spel van Apeliotes, maar het mocht niet baten want we kwamen redelijk vroeg op achterstand door een doorgebroken speler.

Apeliotes kwam er vaak met de snelheid in de omschakeling door de Tegelse verdediging heen en scoorde vaak uit de counter. Ondanks alle kansen die wij hadden gehad, een tip-in, één-op-één en goed uitgespeelde situaties, wist de Nijmeegse keeper zijn doel knap schoon te houden. Zodoende gingen we met 5-0 achterstand de rust in.

In de rust was het duidelijk dat het verdedigen van de counter niet goed ging. Het wegpoetsen van de 5-0 achterstand zou heel lastig worden, maar we gingen er wel voor. We kregen een strafcorner mee. De poging van Lex werd gekeerd door de keeper. Door gerommel op de doellijn van Apeliotes maakte een speler shoot op de doellijn en kregen we een strafbal! Lex nam deze zelfverzekerd. 5-1! De wedstrijd ging weer over en weer. Apeliotes scoorde door een harde klap strak in de korte hoek. We gingen nog steeds door en kregen uiteindelijk nog een strafcorner mee. Door een slimme variant scoorde Wouter met een harde flats. Het eind van de wedstrijd naderde en Apeliotes ging nog één keer met volle druk spelen. Hierdoor scoorde ze nog in de laatste paar minuten en bepaalde ze de eindstand, 7-2.

Een wedstrijd om qua spel snel te vergeten. Het is jammer dat we onze grote kansen niet hebben kunnen afmaken. We nemen de positieve en negatieve momenten mee naar volgende wedstrijd tegen Scoop. Komende week gaan we hard trainen om zondag een goed resultaat neer te zetten.

Dit zal een lastige wedstrijd worden en we kunnen jullie support hier heel goed bij gebruiken!

Hopelijk tot zondag!