Verslag Nuth H1 - Tegelen H1 (4-3)

Zondag 7 mei, het was tijd voor de uitwedstrijd in Nuth. Na erg goed gevoederd te zijn door oma Giesen, gingen we in de auto richting Nuth. Helaas misten we een aantal spelers, maar kon Thomas gelukkig komen invallen! Na een goede bespreking door Siem gingen we het veld op en kwamen we er tijdens het inspelen weer achter hoe stuiterachtig het veld was. Met volle moed begonnen we aan de wedstrijd.

Het was erg wennen in het begin, we kregen hierdoor een strafcorner tegen. Deze werd erg mooi door Nuth erin gesleept. Helaas kregen we weer een strafcorner tegen in de volgende 10 minuten. Deze werd er weer erg goed in gesleept. 2-0. Daar kwam echter de bal op de voet van een van de spelers van Nuth, strafcorner Tegelen. Lex sleept hem erg mooi in de linker hoek. 2-1. Nog 2 minuten op de klok, we wilden met 2-1 de rust in gaan. Dit lukte echter niet door een paar positionele fouten. 3-1 met rust.

We gingen de tweede helft weer met een goede instelling het veld op, niks verloren, gewoon ons eigen spelletje spelen. Voor we het wisten hadden we een strafcorner te pakken, die mooi door een variant door Bram benut werd. 3-2. De wedstrijd werd spannender en spannender. Wie ging de volgende goal maken? Helaas trok Nuth dit naar zich toe en stond het 4-2. We lieten ons hoofd niet hangen en gingen er nog steeds vol hoor. We kregen weer een corner, Lex stond klaar om te slepen, deze ging er niet in! Maar Brammetje stond al klaar voor de rebound en hij scoort de 4-3!

Nog 10 minuten op de klok. Je zou denken dat het kan niet spannender kon, maar toch was het zo. Kansen aan beide kanten, maar Tegelen was de gene met de meeste. 2 minuten op de klok, Dries loopt de cirkel in, schiet met zijn backhand op goal. Deze poging haalt de keeper van Nuth er met een katachtige reactie uit met het puntje van zijn klomp. 1 minuut op de klok, we krijgen nog een strafcorner. Deze werd tegen gehouden door de keeper van Nuth en daarna door een verdediger over de achterlijn gespeeld. Nog een corner! Nee? De arbitrage was het er niet mee eens, en we moesten ons omdraaien. Toen klonk het fluitsignaal. 4-3. Shit!

Het was een erg spannende wedstrijd, waar we ons zelf niet beloond hebben, maar waar ook meerdere factoren mee speelden. Nu maken we ons klaar voor de volgende wedstrijd komende zondag. We willen ons veilig stellen in deze klasse, kom ons dan ook graag aanmoedigen 14 mei om 14:45 op THC!

Groetjes H1.