• header8
  • header3
  • header6
  • header7
  • header4
  • header5
  • header2
  • header1

lidworden 2300x200

Verslag Tegelen H1 - Doetinchem H1 (2-2)

2016.05.30 heren1Na op vrijdag een lekkere oefenpot tegen Blerick te hebben gespeeld, mochten we op zondag aantreden om Doetinchem te begroeten op onze Tegelse mat. Vooraf hadden we weer een soepafspraakje. Ditmaal bij Stijn Delsing. Vers gemaakte Thaise kippensoep en broodjes gezond. Het zonnetje scheen, dus ging Robbert zich lekker buiten liggen.

Er stonden afgelopen weekend een aantal dingen op het spel. Doetinchem stond destijds op de 2e plaats. Wat betekent dat je playoffs mag gaan spelen voor de 2e klasse. Deze plaats wilden ze absoluut behouden. Tegelen kon door niet te verliezen zich 100% veilig spelen in de 3e klasse. Met als enige voorwaarde dat onze broeders aan de andere kant van de Maas van Deurne zouden winnen.

 

Onder de voorbespreking kwamen we erachter dat Jelle van de Bongarth, vaste keeper van de JB1 zijn debuut ging maken. Vrijdag tijdens de oefenwedstrijd had deze jongeman al goede dingen laten zien. Vandaag mocht hij vanaf minuut 1 de Tegelse netten verdedigen.

 

We besloten om de kat even uit de boom te kijken. We hadden geen zin om in de eerste minuut de Doetinchemse scoops om de oren te krijgen. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Met wellicht wat meer balbezit voor Tegelen. In de 8ste minuut wist Doetinchem de bal te veroveren. Hun middenvelder stormde in een solo naar voren. Onze achterhoede die misschien nog niet helemaal wakker was had hier geen antwoord op. De middenvelder schoot de bal in de hoek. Onze nieuwbakken keeper was kansloos, 0-1! Een beetje teleurgesteld dat we weer een vroege goal om de oren hadden gekregen, maar we stelden ons weer op. Ditmaal gingen we zelf de druk opvoeren. Een counter over links eindigde in een shootje van Doetinchem net buiten de 23-meterlijn. Snel genomen werd deze bal de cirkel in gepasst richting Brammetje Frings. Die neemt de bal kundig aan en aarzelt geen moment. Hij slaat de bal via de keeper in het doel, 1-1!. Niet veel later weten we de bal bij Max Driessen in de stick te spelen. Deze bevindt zich op dit moment bij de strafbalstip. Hij tickt de bal met de backhand zo onder de keeper door. Maar tegelijkertijd werd er gefloten door de scheids. We keken met zijn allen naar de scheids en deze zei dat Max shoot had gemaakt. Verbaas en beteuterd draaide we ons om en stelden we ons weer op. Na de rust wist Doetinchem een strafcorner te versieren, deze liep niet helemaal zoals hij gepland was. Desondanks werd hij zo de hoek ingeslagen, 1-2! Tegelen bleef maar druk zetten in wat steeds meer een chaotische wedstrijd werd. Met niet zo mooi spel van beide ploegen. Na een aantal onsuccesvolle strafcorners kregen we er nog een. Lex wist de bal richting het doel te krijgen, maar de keeper liet de bal afkaatsen. De bal belandde recht in de stick van Phillippe die flatse zonder twijfel richting doel. Ditmaal werd de bal gestopt door een Doetinchemse speler. Maar dat gebeurde niet zomaar dat gebeurde niet met een stick maar met het lichaam. FFFUUUUT Strafbal. Deze strafbal lieten we natuurlijk over aan onze specialist Lex. Die schoot hem er natuurlijk keurig in. 2-2! We moesten in de laatste minuut nog even billenknijpen want doetinchem had nog een strafcorner. Maar Jelle van den Bongarth wist deze er met een spectaculaire duik uit te houden. Eindstand 2-2.

 

Eenmaal in de kantine kregen we bericht van Blerick, ze hadden Deurne met 6-0 van de mat geveegd. Volgend jaar zit heren 1 dus gewoon weer in de derde klasse!

 

Groet Heren 1