• header2
 • header5
 • header3
 • header6
 • header4
 • header7
 • header8
 • header1

lidworden 2300x200

THC en het Coronavirus

 

Als Tegelse Hockey Club ontvangen we in verband met het coronavirus veel vragen over het al dan niet doorgaan van wedstrijden, trainingen en bijeenkomsten. Het bestuur volgt hierbij de adviezen en richtlijnen vanuit overheid en KNHB. Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving over de eventuele gevolgen voor onze vereniging.

 


Update 4 mei 21:00 uur

 

Onze jeugd en jongste jeugdteams mogen weer trainen! Voor meer informatie en het actuele trainingsschema, kijk op deze pagina.

 


Update 21 april 21:30 uur

 

Vanavond heeft het kabinet de nieuwe maatregelen bekend gemaakt in de strijd tegen het Coronavirus. Inmiddels heeft de KNHB hier ook op gereageerd. Voor de leden van de Tegelse Hockey Club heeft dit de volgende gevolgen: Dit seizoen worden er geen competitiewedstrijden meer georganiseerd. Meer informatie hierover is te vinden via de volgende link: https://hockey.nl/nieuws/de-sport/knhb-einde-aan-alle-competities-jeugd-kan-weer-trainen/

 

Hoe wij als Tegelse Hockey Club omgaan met de mogelijkheden om weer te gaan trainen bij de jeugd, bespreken wij momenteel. Over de uitkomsten informeren wij onze leden op korte termijn.

 


Update 2 april 2020, 20.30 uur

 

De KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Op basis van de op 31 maart gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB daarom helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen, in ieder geval tot en met 28 april.

Het verbod om ons sportpark Vrijenbroek open te stellen is daarmee ook verlengd tot en met 28 april. Alle trainingen, wedstrijden en andere activiteiten tot en met 28 april gaan dus niet door.

 


Update 24 maart 2020, 20.00 uur

 

Ook wij hebben kennisgenomen van de op 23 maart aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Op het gebied van sport is aangegeven dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Dit geldt spijtig genoeg ook voor de 31e editie van ons Hottentottentoernooi. Het verbod om ons sportpark Vrijenbroek open te stellen, staat op dit moment nog tot en met 6 april. Welke gevolgen de maatregelen hebben voor de hockeycompetitie is op dit moment nog niet bekend. We verwachten hierover spoedig meer informatie vanuit de KNHB.

 

Als bestuur zijn we in de tussentijd druk aan het inventariseren welke gevolgen de aangescherpte maatregelen hebben voor de vereniging. Daarnaast heeft de KNHB inmiddels een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden voor hockeyers en verenigingen gepubliceerd op hun website. Deze kun je vinden via onderstaande link:

 

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie#faq

 


Update 16 maart 2020, 14.00 uur

 

Inmiddels zijn jullie geïnformeerd dat alle trainingen en bijeenkomsten van de Tegelse Hockey Club tot en met 6 april zijn afgelast. Sportpark Vrijenbroek blijft hierop gesloten. Via dit bericht willen we nogmaals benadrukken dat óók trainen of op eigen initiatief een balletje slaan in deze periode écht niet is toegestaan op onze velden. Helaas merken we dat deze mededeling nog niet bij iedereen is overgekomen.

 

Hopelijk geven jullie allen gevolg aan dit bericht en dragen wij ook als vereniging bij aan het indammen van het coronavirus. 

 


Update 15 maart 2020, 19.45 uur

 

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus geeft ook de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. Alle wedstrijden tot en met 6 april zijn afgelast.

 

Alle trainingen en bijeenkomsten van de Tegelse Hockey Club zijn in lijn met bovenstaand bericht ook tot 6 april afgelast. Sportpark Vrijenbroek blijft gesloten. Daarom willen we benadrukken dat óók trainen of op eigen initiatief een balletje slaan niet is toegestaan op onze velden. 

 


Update 12 maart 2020, 21.00 uur

 

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 31 maart. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. Deze maatregel gaat met onmiddellijke ingang in. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

 

Aanvullend op de landelijke maatregelen heeft het bestuur op advies van de KNHB ook besloten per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten tot en met 31 maart. Dit geldt ook voor bijeenkomsten/trainingen met minder dan 100 personen. Dit betekent dat de informatie avonden van 17 en 18 maart, het Hockeycafé op 20 maart en het scheidsrechtersexamen van 25 maart niet door gaan. Nieuwe data of meer informatie volgt zo snel mogelijk.

 


Update 11 maart 2020, 15.50 uur

Vanochtend heeft de KNHB besloten om alle wedstrijden tegen Brabantse teams komend weekend niet door te laten gaan.
Zie hiervoor: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie
 
Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de KNHB hierin.
 
Concreet betekent dit dat:

 • De teams die een uitwedstrijd spelen in Brabant geen wedstrijd hebben.
 • De teams die thuis spelen tegen een team uit Brabant geen wedstrijd hebben.
 • Alle overige wedstrijden wel door gaan. De planning voor zaterdag en zondag wordt niet aangepast. Iedereen houdt rekening met de geplande tijd, deze gaan we niet last minute wijzigen.
 • Alle trainingen gaan volgens planning door.
 • Wanneer de wedstrijden worden ingehaald is nog niet bekend. Zodra hier meer informatie over is worden de teams die een wedstrijd moeten inhalen hierover geïnformeerd.

Verder is het belangrijk de richtlijnen met betrekking tot basishygiëne en sportspecifieke hygiëne te volgen die via bovenstaande link te vinden zijn.
 
Teams die graag een oefenwedstrijd willen spelen of willen trainen op de tijd waarop hun wedstrijd gepland stond kunnen zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Belangrijk: het regelen van een tegenstander en scheidsrechters is een verantwoordelijkheid voor de teams zelf bij oefenwedstrijden.