Funkey (4-6)

De Tegelse Hockey Club wil hockey toegankelijk maken van jong tot oud en voor alle doelgroepen in de samenleving. Voor alle kinderen van 4 en 5 jaar is er Funkey. Het gaat bij Funkey om de motorische ontwikkeling van kinderen en nog niet om het aanleren van hockey basisvaardigheden. Fun is goed, bewegen is de Key.

Jonge kinderen hebben baat bij oefeningen waarbij ze hun algehele motoriek kunnen ontwikkelen. Hockey is qua coördinatie nog erg lastig voor de jongste leden van de Tegelse Hockey Club. Ze kunnen wel een stick vasthouden maar er ook nog mee rennen, dat wordt vaak al wat lastiger. Wel maken de kinderen tijdens de lessen bijvoorbeeld gebruik van knotshockeysticks. De bedoeling van Funkey is lekker bewegen, energie kwijt kunnen en een goede motorische basis ontwikkelen. Daar hebben ze op latere leeftijd zowel op het hockeyveld als daarbuiten veel maar profijt van.

Wat is het doel van Funkey?

Tijdens de trainingen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van kinderen van 4 en 5 jaar. Zo leren ze op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen. Daarnaast leren zo ook om samen te sporten met andere kinderen.

Wanneer en waar wordt Funkey aangeboden?

Tijdens de veldhockeycompetitie (september t/m november en maart t/m juni) worden de Funkey trainingen gegeven op woensdagmiddag (behalve in de vakanties). De trainingen vinden plaats op de hockeyvelden van de Tegelse Hockey Club op sportpark Vrijenbroek in Venlo Zuid.

Wat heeft een kind nodig om mee te doen aan een Funkey training?

Gemakkelijk zittende kleding, het liefst sportkleding, en sportschoenen/gymschoenen. Specifieke hockeymaterialen zoals hockeyschoenen en een hockeystick zijn niet nodig.

Meer informatie of een keer meetrainen?

Kinderen mogen drie x gratis proeftrainen.

Wat kost Funkey en hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Funkey kost € 75,- per jaar. Aanmelden als lid van de Tegelse hockeyclub kan door het inschrijfformulier in te vullen op deze website.