UPDATE 14 MEI: Na 4 mei aangepast trainingsschema!

UPDATE 14 MEI:

Corona Update – Ook de senioren mogen weer trainen!

Gisteren (woensdag 13 mei) hebben we van de gemeente officieel toestemming gekregen om ook weer te starten met de trainingen voor de senioren. Dit uiteraard wel volgens het geldende protocol!

Routing sportpark Vrijenbroek

In overleg met de gemeente is afgesproken dat wij alleen nog gebruik maken van de ingang bij de parkeerplaats aan de Wittendijkweg. De poort bij de begraafplaats is alleen voor gebruikers van de atletiekbaan. Daarnaast geldt dat bij binnenkomst het pad langs veld 3 gebruikt wordt en bij het verlaten van het park het pad bij veld 2, rechts aanhouden dus.

Verder het algemene verzoek om met de fiets te komen. Is dit onvoldoende mogelijk dan is enkel halen en brengen een optie. We willen de parkeerbelasting en dus de contactmomenten minimaliseren.

Trainingsschema aangepast

De seniorentrainingen zijn toegevoegd aan het trainingsschema. De training van jongens A1 is iets verlaat.

Dit schema hanteren we tot en met 5 juni. Indien de ALV’s goedkeuring geven voor de fusie wordt na 5 juni gestart met de gezamenlijke kennismakings- en selectietrainingen van de nieuwe vereniging. De trainingen op Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag mogen door gaan op die dag maar mogen in overleg met Koen Verstraelen ook verplaatst worden naar een ander moment.

Keeperstraining jeugd:

Voor de vaste keepers van de jeugd willen we ook weer keeperstraining gaan aanbieden op dinsdagavond van 18:15 tot 19:30 op veld 2. Graag aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Corona coördinatoren

We zijn nog op zoek naar ouders die mee willen helpen als coronacoördinator. Ben je hiervoor beschikbaar? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

UPDATE 4 MEI:

Recent heeft de KNHB ons laten weten: “De KNHB heeft de regels voor de leeftijdscategorie 13 tot en met achttien jaar aangescherpt. In plaats van 28 spelers mogen er per hockeyveld 18 spelers onder leiding van twee begeleiders trainen.”

Dit betekent dat we de eerder gecommuniceerde planning iets moeten aanpassen. Voor MC1, JB3 en MA3 is de trainingstijd aangepast. Voor de overige teams is de dag of tijd niet veranderd, mogelijk wel het veld waarop getraind wordt. Onderstaand schema gaat per direct in.

Beste spelers, ouders, trainers, coaches en teammanagers,

De trainingen gaan vanaf 4 mei weer deels van start. Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met het maken van een aangepast trainingsschema.  We hebben besloten om in eerste instantie alle teams één keer per week één uur te laten trainen. Dit schema zal tot 21 mei gehanteerd worden. Vervolgens wordt bekeken welke richtlijnen er dan gelden vanuit de overheid en passen we indien nodig het trainingsschema hierop aan.

Daarnaast hebben we een speciaal hockeyprotocol samengesteld gebaseerd op de richtlijnen van de KNHB en de overheid. Hiervoor verwijzen we naar de bijlage. We vragen jullie met klem dit te lezen en ook na te leven. Daarnaast vragen we aan de coaches om te inventariseren hoeveel spelers er deelnemen aan de trainingen en dit vervolgens door te geven aan de trainers (zie bijlage trainingsschema).

Er zal ook een toezichthouder aanwezig zijn om er voor te zorgen dat de maatregelingen worden nageleefd. Hierbij vragen we nogmaals om je eigen verantwoordelijkheid te nemen en je gezond verstand te gebruiken.

Samen zorgen we ervoor dat we weer kunnen genieten van onze favoriete sport!  Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met sportieve groeten,

Commissie Hockey Zaken