Verslag Venray H1 - Tegelen H1 (3-3)

logo thcHet zaalseizoen zit erop! Zoals iedereen weet zijn we nét geen eerste geworden. Vooraf hadden we nooit gedacht dat het kampioenschap zo dichtbij zou komen dit jaar en met de 2e plaats in de zaal waren we dan ook buitengewoon tevreden. Zeker als je kijkt naar de afgelopen jaren, waar we moesten vechten voor klassebehoud. Met een opgeheven hoofd konden we ons nieuwe waterveld betreden om ons klaar te maken voor de 2e seizoenshelft.

De eerste wedstrijd van seizoenhelft twee was tegen Venray. Een jonge ploeg, net zoals ons. De eerste wedstrijd buiten hadden we gewonnen. In de zaal twee keer nipt verloren. We wisten dat er buiten wel een kans was om de punten uit Venray mee te nemen. Iedereen was gebrand om te winnen. Na een soepje, een broodje en een stuk pizza te hebben gegeten bij Philippe, reden we richting Venray.

Eenmaal aangekomen in Venray wist iedereen wat we moesten doen vandaag. Scherp zijn, werken en slim spelen. Na een korte toespraak van Siem, liepen we richting het veld om de warming-up te doen. Tijdens de warming-up bleek dat we hier geen punten wilden laten liggen. Iedereen was gebrand om deze mannen in te maken.

Het fluitsignaal klonk, de 1e helft ging van start. We begonnen ingezakt want we wisten dat Venray het moest hebben van de counter en van de omschakeling. We hielden dus de ruimtes klein. Na een paar minuten werd het Venray wel duidelijk dat het geen makkelijke zondag zou gaan worden. Het ging vrijwel gelijk op met kansen aan beide kanten. Misschien net iets meer kansen aan onze zijde, die we eigenlijk wel hadden mogen maken. Een paar goede reddingen van Ingo en de gemiste kansen aan beide kanten zorgden voor een 0-0 ruststand.

In de rust wisten we één ding zeker: hier valt wat te halen. De 1e helft zeer gecontroleerd gehockeyd, met een hoog tempo. Dit moesten we vasthouden want we waren als bovenliggende partij de 1e helft uitgekomen. Op naar de 2e helft!

De 2e helft bleek een heel andere wedstrijd te gaan worden dan de 1e helft. Zo kwamen we al vrij snel op voorsprong door een goede actie van wouter, waarna de bal bij Max terecht kwam en die twijfelde geen moment. Keeper kwam uit ging liggen en Max pushte de bal subtiel langs de keeper in het hoekje. 0-1. Een paar minuten later kregen we helaas de 1-1 tegen. Het hockey aan beide kanten was vergeleken met de 1e helft heel onrustig in de 2e helft. Snel balverlies aan beide kanten. Dit zorgden voor kansen heen en weer waar Venray in deze fase van de wedstrijd beter mee omging. Hierdoor volgde de 2-1, overigens een mooie goal van Venray, en de 3-1. Met nog een kwartier te spelen moest er wat gebeuren aan onze kant. Knop om en doen waar we goed in zijn. En niet zonder succes en een beetje geluk. Wouter liep goed weg via zijn forehand en sloeg op doel van randcirkel, en belandde via de keeper in het zijnet. 3-2. We wilden alles behalve verliezen dus met nog 5 minuten te gaan: alles of niets! Robbert kreeg de bal op de middellijn, die een harde paas richting kop-cirkel naar Philippe stuurde. De pass kwam goed aan. Philippe draaide uit en sloeg de bal hard links onderin de hoek: 3-3 met nog enkele minuten te gaan. In de laatste minuut kregen we nog een strafcorner en het eindsignaal klonk. Helaas werd deze strafcorner niet benut. Toch wel jammer, want over de hele wedstrijd gezien hadden we toch wel meer kansen en meer doelpunten moeten maken.

Maar 1 punt uit Venray meenemen is zeker niet slecht. Door niet te verliezen zorgen we ervoor dat we Venray onder ons laten. Normaal gesproken hebben we geen man-of-the-match bij een gelijk spel. Maar deze keer hadden we meer verdiend en werd Stijn verkozen tot man-of-the-match omdat hij zoals siem al zei: gevochten had als een leeuw. We hebben in Venray een goede teamprestatie neergezet en op naar volgende week tegen Horst! Onze eerste officiële wedstrijd op het nieuwe waterveld! Die moet natuurlijk gewonnen worden en we hopen dat jullie ons komen aanmoedigen. Daarnaast zijn we heel benieuwd naar het flesje van Delsing!

Tot zondag!