Eind goed, al goed voor Heren 1!

Medio mei stonden we met Heren 1 voor een enorm grote uitdaging. Nog vier duels te spelen en een negende plek in de competitie. Door een nieuwe klasse-indeling vanuit de KNHB, speel je op deze plek dit jaar nacompetitie. De zogenaamde play-offs. Daarnaast degraderen dit jaar de nummers 10, 11 én 12 direct uit de derde klasse. Een zorgelijke situatie, waarop het bestuur heeft besloten in te grijpen.

Louis van Gaal weet niks van hockey, vandaar dat de zoektocht is voortgezet. Uiteindelijk is binnen enkele dagen met Nieke Laumans en Marcel Wielaard een sterke combinatie gevormd, die in de laatste weken van de competitie bij Heren 1 het vizier op scherp moesten krijgen. Enerzijds met hockey, maar anderzijds ook in mindset. Vanaf dag één volgen vele gesprekken en pittige trainingen, met klassebehoud als enige doel. Zowel op het veld als erbuiten zien we al snel dat de frisse wind zijn vruchten afwerpt, maar helaas blijft het resultaat nog achterwegen. Met wedstrijden tegen nummers 1, 3, 4 en de directe concurrent Horst, zakken de heren verder af naar plek 11 op de ranglijst. De moed zakt in de schoenen en met een directe degradatie naar de vierde klasse eindigt het seizoen… of?

Achter de schermen heeft het bestuur gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een wildcard voor de play-offs aan te vragen. Een gouden zet, zo blijkt uiteindelijk. De maandag na de laatste competitiewedstrijd ontvangen we vanuit de KNHB het bericht dat de enige wildcard wordt vergeven aan Heren 1 van de Tegelse Hockey Club. Teleurstelling maakt al snel plaats voor euforie. Het team besluit nog één week de tanden op elkaar te zetten en deze strohalm met beide handen aan te grijpen.

2018.06.26 heren1Op zondag vertrekt het team onder gelegenheidsbegeleiding van Nadine Gruiters en Ed Giesen nog vóór de klok van zeven richting Rotterdam. Er staan minimaal vijf wedstrijden van 25 minuten op het programma, waarbij een plek in de top 3 van de poule behaald moet worden.

Eenmaal aangekomen worden de messen direct geslepen. Het ooit zo machtige MOP verkijkt zich in de eerste wedstrijd op de scoop van onze heren en moet vervolgens met een 0 – 2 het veld verlaten. Die punten pakken ze niet meer af!

De boel staat op scherp en ook de volgende wedstrijd tegen Spitsbergen verloopt soepel. Met een 2-1 overwinnen gaan de heren eenzaam aan kop in de poule. Een kleine misstap tegen het Groningse Dash vormt dan ook geen probleem op de ranglijst. Ook na een 1-2 nederlaag blijft Heren 1 aan kop.

De vierde wedstrijd was cruciaal deze zondag. Bij winst zijn de heren zeker van een plek in de derde klasse. Uiteindelijk blijkt het Bram Frings versus Delft. Met een zuivere hattrick eindigt de wedstrijd in 3-1. Wat een ontlading! Eindelijk wordt het harde werken beloond!
De vijfde en laatste wedstrijd hebben we door kramp, conditieproblemen en klapperende hamstrings moeten laten vieren. Met een 0-2 eindigt Heren 1 als tweede in de poule maar het mag de pret echter niet meer drukken!

Via deze weg willen we iedereen nogmaals bedanken die de afgelopen weken heeft bijgedragen aan het behaalde resultaat. Zonder alle steun, zowel in als om het veld, hadden we het einddoel niet bereik.

Tot volgend jaar – gewoon – in de derde klasse!