Teamindeling jeugd en jongste jeugd 2018-2019

De afgelopen weken is de commissie Selectie & Indeling bezig geweest met de indeling van de jeugd en jongste jeugdteams voor het volgende seizoen. Zonder de medewerking van de trainers en coaches, en de scouts, was dit niet gelukt, bedankt hiervoor!

Klik hier voor de teamindeling jongste jeugd en hier voor de teamindeling jeugd voor de competitie van 2018-2019. Belangrijk om te vermelden: het betreft een voorlopige indeling. De commissie Selectie en Indeling behoudt zich het recht voor om, daar waar nodig, de indeling nog aan te passen.

Een aantal opmerkingen over de teamindeling.
In de meisjes A lijn zal nog een verlengde selectie plaatsvinden. Er bestaat de mogelijkheid dat er een aantal speelsters in Dames 1 worden geplaatst. Afhankelijk hiervan wordt bepaald hoeveel speelsters er naar MA2 zullen gaan. Deze indeling wordt voor de zomervakantie bekend gemaakt.

In de meisjes D en meisjes E8 lijn hebben we gekozen voor krap bezette teams, de ervaring leert dat bij de start van het seizoen in deze leeftijdscategorieën ieder seizoen nieuwe aanwas zich meldt. We houden het nauwlettend in de gaten. Rond de herfstvakantie evalueren we dit. Mogelijk dat er dan nog een beperkte herindeling plaatsvindt waarbij er een team wordt teruggetrokken indien nodig.

De teamindeling voor jongens C en jongens D volgt later. In samenwerking met Venlo en Blerick vinden er nog selectietrainingen plaats voor deze lijnen.

Bij het indelen van de teams zijn we zeer zorgvuldig te werk gegaan. Het indelen van de jeugdteams is gebeurd aan de hand van beoordelingen van de trainers en coaches en de beoordelingen van de selectietrainingen. Bij de breedteteams is ook rekening gehouden met de voorkeuren die zijn doorgegeven. Bij de jongste jeugd is de indeling voor het grootste deel gebaseerd op de doorgegeven voorkeuren. We hebben geprobeerd hier zo veel mogelijk rekening mee te houden, echter kunnen nooit alle voorkeuren ingewilligd worden.

Inspraakmoment.
Mocht een speler/speelster het niet eens zijn met de indeling in het team waarbij hij/zij is ingedeeld, dan is er een inloopmoment gepland op maandag 25 juni a.s. van 19:00-21:00 uur in het clubhuis. Van te voren aanmelden hiervoor is een vereiste. Dit kan tot zaterdag 23 juni 12:00 uur per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van de reden. De commissie Selectie & Indeling bekijkt de verzoeken en indien nodig wordt men uitgenodigd voor een gesprek. Het is de bedoeling dat de speler/speelster zelf bij dit gesprek aanwezig is!

Trainingen tot aan de zomervakantie.
Alle jeugdjeugd teams trainen vanaf woensdag 27 juni tot en met donderdag 5 juli in de nieuwe samenstelling. Alle teams trainen één keer (Meisjes A: verlengde selectie eventueel 2x)! Het trainingsschema volgt zo snel mogelijk.

De jongste jeugdteams trainen na de zomervakantie voor het eerst in de nieuwe samenstelling. Er wordt door de jongste jeugdteams voor de zomervakantie dus niet mee getraind.

Trainers, coaches en teammanagers gezocht.
Voor de jongste jeugd en jeugdteams zijn we op zoek naar trainers, coaches en teammanagers. Hockeykennis is een pre voor een rol als trainer of coach, maar zeker geen vereiste. Interesse? Stuur dan een mail naar onze jeugdcoördinator Niels Boots (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Start na de zomervakantie.
De trainingen na de zomervakantie starten weer vanaf maandag 20 augustus. In de week van 27 augustus vinden er opstartbijeenkomsten plaats. Zaterdag 1 september zijn er oefenwedstrijden voor de jeugd & jongste jeugd, zaterdag 8 september: start herfstcompetitie 2018.