Michelle Rijntjes nieuwe Jeugd Coördinator!

Voor velen wellicht een nieuw gezicht, maar inmiddels kom ik toch al heel wat jaren over de vloer bij THC. Om precies te zijn sinds 2011, toen mijn dochter de eerste hockeytrainingen bij Funkey startte op 4 jarige leeftijd. Deze gezellige hockeyclub nooit meer verlaten natuurlijk, en in de tussentijd al heel wat uren langs het veld doorgebracht als coach van de F-jes, E-tjes en vorig jaar de MD2. Ik heb zelf geen hockeyachtergrond, enkele trimhockey pogingen daargelaten, maar heb wel een sportief verleden. Ruim 20 jaar als wedstrijdzwemmer gesport en inmiddels fanatiek hardloper. Ik ken het verenigingsleven goed vanuit het verleden en weet ook dat een vereniging niet kan bestaan zonder vrijwilligers. Naast het coachen van de jongste jeugd teams, heb ik de afgelopen jaren ook als vrijwilliger voor de Venloop gewerkt. Maar het werd tijd voor wat anders, en daarom heb ik in het voorjaar bij THC aangeboden om aan deze club meer tijd te besteden. Dat viel mooi samen met het herverdelen van de taken van Niels Boots en in september ben ik aan de slag gegaan als nieuwe Jeugd Coördinator!

Het belangrijkste binnen de Jeugd is mijn inziens dat ieder lid op zijn eigen niveau en met veel plezier kan hockeyen. Achter de schermen zal daar veel voor geregeld moeten worden, zoals een goede communicatie tussen de club en ouders/coaches, een duidelijke jaarplanning en ondersteuning voor de coaches in de breedste zin van het woord. Ik heb heel veel zin om hier komend jaar mee aan de slag te gaan! De komende weken zal ik bij de thuiswedstrijden bij alle teams even langs lopen om nader kennis te maken.

Met sportieve groet,

Michelle Rijntjes